Spannend was het zeker in Groenlo

Spannend was het zeker in Groenlo

Trafohuisjes bVision.nl

Ha die Sjoerd,
Vorige week was ik in Groenlo en daar zag ik mij toch een mooi trafohuisje. Alleen ik ben de straat vergeten, ik dacht, ik onthoud het wel. Niet dus. Kun je er wat mee?
Dat was de mail van Hannny van Hanske.nl
Nou zeg daar begin ik dan aan, ik dacht dat ik aan de hand van de foto’s het huisje wel zou kunnen volgen. Maar helaas, of Groenlo was te groot of ik zag wat over het hoofd. Twee dagen heb ik steeds tussendoor even op google maps gezocht neu dus… Maar de aanhouder wint zeggen ze wel eens en het zou de eerste keer zijn dat ik een huisje zonder locatie zou moeten presenteren.

Trafohuisjes bVision.nl

Dat gaat me te ver. Hoe zoek je dan verder, op trafohuisje, transformator, laagspanningsstation en ga zo maar door. Maar, als het zo oud is is er nog een alternatief. En dat is om te kijken bij monumenten in Groenlo. En daar stond hij dan… En meteen de reden dat ik hem in google maps niet kon vionden. Daar staat hij niet langs de weg, maar op een plaats waar de auto niet kan komen.

Trafohuisjes bVision.nl

En dan vind je de onderstaande tekst:
TRANSFORMATORHUISJE uit ca. 1925, gelegen bij de zuidelijke entree tot de historische binnenstad op geringe afstand van de gracht. Het gebouw is markant gesitueerd op de Boompjeswal die onderdeel vormt van de voormalige omwalling- en grachtstructuur. Het gebouw heeft zowel stijlelementen van de NieuweHaagse School als van de Amsterdamse School, zoals het vrijwel platte schilddak met groot overstek en een expressionistisch gebruik van verschillende kleuren baksteen (lichtbruin, zwart en geel). De kleuraccenten zwart en geel kwamen oorspronkelijk ook in het schilderwerk terug. Waarschijnlijk is dit en andere gelijkvormige transformatorhuisjes ontworpen door de bekende architect G. Versteeg (Architectenbureau Gratema-Versteeg)

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

  1. Je bent eenmaal een persoon die niet snel opgeeft als hij iets zoekt.
    Het eerste wat ik dacht bij de eerste foto was, wat een mooi gebouw.
    Nog ontworpen door een architect, is toch heel anders dan een industrieel ontwerper. Hans

  2. Dat is inderdaad een juweel van een huisje, geen wonder dat het nu een monument is en dat Groenlo er trots op zal zijn.
    Ik wens je een fijne zondag toe, geniet er van want het weekend is zo weer voorbij.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: