Tragiek

Tragiek

In mijn vakantie regende het, goot het, stormde het, er is nog nooit zoveel water gevallen als in die drie weken. Daarna werd het droog, en droger en helemaal droog. Een mooie tijd dus om in de tuin te werken, weer verder te gaan met mijn project voor de komende jaren. Het eerste deel is klaar, de bakkenmuur. Zeventien meter lang, vier boomstronken eruit, twee betonblokken eruit, 10 m3 grond verplaatst. Nu nog even de laatste grond in de laatste bakken als de cement droog is van de week en verder naar deel twee. Het egaliseren en opruimen van de rest van de tuin en het leggen van wat stenen. We zijn niet eens wezen shoppen de afgelopen weken en ik kan ook niet zeggen dat we dat gemist hebben. Alleen jammer dat we de MG dit jaar niet zoveel hebben gebruikt. Maar dat halen we wel in…hoop ik. Het was in ieder geval een mooi weekend, en wat mij betreft mogen er zo nog velen volgen. Komende week wordt weer besteed aan de studie. De foto van vandaag is ergens in de twintiger jaren gemaakt in de hoofdstraat in Gebrook, daar waar Bindels een melkslijterij had. De fotograaf is mij onbekend en de foto is al tientallen jaren in mijn bezit, zoals nog veel anderen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Annette Barendregt

  Ik heb bewondering voor je. Zoveel werken in de tuin en al die krachtsinspanningen. Je krijgt er natuurlijk wel wat moois voor terug, maar je móet het maar even doen, hé?

 2. Niet echt grappig, zoveel regen en nu stralend weer. Maar, misschien had het een doel? – de tuin wordt een plaatje, jullie zonnetje aan huis.
  Mooie oude foto! Misschien reageert iemand, uit die tijd. Spannend.
  Fijne week Sjoerd!

 3. ha die Sjoerd!

  Dat is pech hebben: een vakantie die verregent!!
  Zo hebben wij ons huisje in Oostenrijk verhuurd aan vrienden, die alleen maar regen hebben gehad!! Ik schaamde me gewoon voor het weer, wat natuurlijk onzin is…
  Ik wens voor jou ook een hele mooie Indian Summer!!

  groet van Marlou

 4. Goede morgen Sjoerd, zeker is het in augustus niet zulk fijn vakantieweer geweest, dat geldt voor veel mensen die toen vakantie hadden. Maar je tuin komt zeker wel prima voor elkaar.
  Geniet deze maandag tussen je werk door toch van de mooie nazomer, fijne maandag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: