Mungo Jerrie – door Frank
Mungo Jerrie – door Frank

Mungo Jerrie – door Frank

Wie mij ook kent van Facebook weet het al: afgelopen maandag hebben we onze Jerrie moeten laten inslapen. Een paar maanden geleden schreef ik hier nog over ons “oudje”, en dat hij bijna 19 jaar was. Eigenlijk was zijn naam Mungo Jerrie (deze naam komt uit de musical Cats), maar we noemden hem altijd Jerrie. Hij is ongeveer 19 jaar en 3 maanden geworden. Met zijn hoge ouderdom kwamen ook de gebreken. Hij was stokdoof, en was inmiddels ook blind (binnen enkele maanden), maar al snuffelend kon hij toch nog wel een beetje zijn weg vinden. Zo ook de brede leuning van mijn stoel, waar hij ieder avond zat, en op zijn kopje gekrabbeld wilde worden. Als het wat lang duurde eer ik begon, dan kwam zijn pootje op mijn hand en trok hij mijn hand naar zicht toe. Het krabbelen op zijn kopje, daar heeft hij tot het laatst van genoten. Maar al meer dan een jaar werd Jerrie ook behandeld voor nog een paar andere kwalen, door onze vriend Will die dierenarts is. Zo was alles met medicijnen goed onder controle en heeft hij tot afgelopen maandag dan ook een fijne tijd gehad. Maar nu waren ook zijn nieren het aan het begeven, en moesten we hem laten gaan. Jerrie is meer dan 19 jaar ons vriendje geweest, we gaan hem missen.

Mungo Jerrie

16 Comments

 1. Dat is een hele tijd Frank, Er zijn mensen die zo’n lange relatie met een mens nooit opbouwen. Maar dieren zijn anders, die zijn een aanvulling voor je leven. Hij heeft een mooi poezenbestaan gekregen.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Dag Frank,

  ach… wat een sneu bericht.
  Maar als ik het allemaal lees, dan lees ik, dat Jerrie een heel fijn leven bij jou heeft gehad.
  Hij kon zich geen beter baasje wensen.

  Sterkte…
  X, Marlou

  .

 3. Goede morgen. Jerrie heeft tot het laatste toe dus van je gezelschap genoten, Wat zullen jullie hem missen na zo’n lange tijd. Mijn Moos is nu ruim 16 en begint ook een oud kereltje te worden, ik hoop dat hij ook de leeftijd van Jerrie zal geen halen, maar dat hij niet erg ziek zal worden aan het eind van zijn leven.
  Het is altijd triest dat huisdieren niet zo oud worden als mensen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.