Oefenen – door Frank
Oefenen – door Frank

Oefenen – door Frank

En nog steeds heb ik vakantie, we zijn al weer een tijdje terug uit Mallorca dat wel, maar pas volgende week mag ik weer naar de baas. Tot dan leven we een beetje zoals gepensioneerden dat doen denk ik. ’s Morgens zetten we geen wekker, met als gevolg dat we random wakker worden, de ene dag vroeg, de dag erna wat later. Een keer is het zelfs halftien geweest eer ik opstond. We liggen er ’s avonds wel veel later in. Na een ontbijt en uitgebreid de krant lezen loopt het al tegen de middag, en na wat karweitjes en een boodschapje is het al weer tijd voor het avondmaal. Een uurtje wat studeren, een filmpje op TV, wat lezen een uurke op facebook…. en zo gaat ons hele ritme er aan. Het zal even moeilijk worden volgende week om dat ritme weer op te pakken. Afgelopen zondag zijn we naar een hondententoonstelling geweest hier in het Mecc in Maastricht. Tientallen merken rassen van honden, van piepklein, tot zo groot dat je er bijkans een zadel op kan leggen. En je houdt het niet voor mogelijk wat je met poedels allemaal kunt doen, ze gunnen die dieren vaak geen enkele vorm van waardigheid. Maar wel leuk om te zien zo wat er allemaal gebeurt op zo’n tentoonstelling. De honden worden ook gekeurd, want er is altijd wel een mooiste of beste en wat nog meer, en dat leek weer heel serieus allemaal. Keurmeesters worden ingevlogen van uit het buitenland. De hele hond wordt bekeken, de eigenaar houdt de staart omhoog of omlaag trekt de pootjes nog wat naar achter, want ze moeten echt in de houding staan. En zo moeten ze ook een rondje lopen op een stukje afgezette zaal, de baas rent dan naast de hond in een raar soort drafje mee, dusdanig dat ik bij sommigen gelijk aan Monty Python’s “Ministry of Silly Walks” moest denken. Ga ik een hondje kopen? Nee voorlopig nog niet, eerst met pensioen zijn, zo dat we tijd hebben voor het dier, je kunt ze niet alleen laten de hele dag, dat is zielig en vind je ’s avonds wellicht je bankstel in onderdelen terug, en dan zijn wij weer zielig. Maar ik heb zo bedacht, dat een hondje me later dan wel in beweging houdt en dat je er een bepaald ritme mee blijft houden. Het beestje moet tenslotte uit, zomer en winter, in weer en wind ’s morgens en ’s avonds. Wat voor een hondje het gaat worden, daar zijn we nog niet uit. Niet te klein, want dan spelen de katten ermee, dan doen ze met muizen immers ook, een grote dan? Nee dat ook niet, dan worden de plastic zakjes te groot die je mee moet nemen. Dus zal het wel iets in de midden worden.

13 reacties

  1. Heerlijk, die Silly Walks, wat mij betreft is dat nog altijd een hoogtepunt in tv-land.
    Aangezien ik ook nogal gehecht ben aan mijn vrije ritme, komt er hier voorlopig ook nog geen hond in huis. Ik laat dagelijks mijn camera uit, en dat bevalt me prima, want die camera vindt het in tegenstelling tot een hond bij regenachtig weer geen enkele probleem om een dagje gezellig bij mij binnen te blijven.

  2. Goede morgen, geniet nog maar even van je laatste vakantiedagen Frank. Ik hou wel van honden, maar ik hoef er zelf geen, ik heb meer met katten.
    Maar tentoonstellingen van dieren, om de mensen trots te laten zijn, dat mag van mij gelijk verboden worden. Ga lekker met je hond naar het strand, ga flyball spelen, spoorzoeken, schapen drijven, of iets anders waar je hond plezier in heeft. Al is het heerlijk spelen op het strand, de zee in rennen, alle mensen in de buurt daarna lekker nat spetteren, kortom leef zelf eens met je hond mee in wat hij/zij leuk vind.

    Fijne woensdag gewenst

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.