Nu de herfst zijn intocht heeft gedaan krijgen we ook steeds meer herfstartikelen uit de natuur voorgeschoteld. Zo is het op het werk een rage om producten uit eigen oogst mee te nemen. Dat varieert van appels tot zoals nu het geval is, noten. Ladingen walnoten uit eigen tuin komen in ons keukentje op het werk terecht. Pepernoten ook, maar dat is andere koek. Zo trof ik tussen de walnoten dit unieke exemplaar aan, bestaande uit drie delen, in plaats van twee helften. Het vreemde is dat er in een walnoot normaal vier vruchtdelen zitten, gescheiden door een vlies, in deze zaten er dus zes. Sorry, zitten er dus zes. Tussen alle walnoten in deze kom vonden we nog een tweede exemplaar, welke een collega, snik, helaas verbrijzeld heeft. Dit zijn helaas maar kleine noten, al zou je dat op de foto niet zeggen. Dat wat ik als chte walnoot beschouw is zeker een factor twee groter. Ik zal deze hele nog even bewaren voor een vergelijk…
Vrijdag
click to see the pictures big
bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek
Leuk.
Een blogvriend plaatste ook een post met een drieling:
https://ramireziblog.wordpress.com/2010/09/10/bijzonder-practicum-bruine-boon/
Vriendelijke groet,
Het is echt ten volle herfst, en daar maken we dan maar het beste van.
De wereld maakt soms aparte dingen voor ons mensen zodat we er over kunnen verbazen.
Love As Always
Di Mario
Ik ben ook meer van de pepernoten, maar zeg zeker geen nee tegen een lekkere walnoot, kastanje of cashewnoot.
Zeker een bijzondere Walnoot, het is altijd leuk om de vruchten uit je tuin te halen. Hans
Een van de heerlijkste nootjes. Natuurlijk, groter dan de pinda. Maar goed, weten de mensen veel dat pindakaas bestaat uit 50% varkensvet.
Het wonder der natuur! Een leuke afwijking. Vind je ze lekker, zo uit de dop? Ik vind ze alleen lekker op/in kaas. Rambol enzo! Mmmm.
Mooi dat jij die er weer uitpikt, bewaren is best leuk denk.. 🙂
Fijn weekend!
Je moet er ook maar oog voor hebben!
Zo’n kleintje ga je toch niet opeten Sjoerd, die moet nog groeien! 😉
dit seizoen is top voor mij als noten liefhebber
Doe mij toch maar de pepernoten ……
Leuke speling der natuur. Mooi laten drogen, goed bekijken en vervolgens lekker opeten, lijkt me.
Hier hebben we ook onze eigen walnoten. Even laten drogen is wel een must.
De smaak is vast net zo goed als van de grote, je moet alleen wat meer kraken. Misschien eentje planten in je tuin?
Goede morgen Sjoerd, dat soort ‘drielingnoot’ kom je wel eens vaker tegen. Ze smaken net zo lekker meestal, dus je kunt die gewoon opeten. Ze zijn niet gewoon, maar ook niet heel erg zeldzaam. Ik vraag me wel af wat er fout is gegaan met zo’n noot.
Voor vandaag een fijne vrijdag gewenst.
dat is waar, zo maakte ik zelf al pompoensoep, maar gisteren was er iemand op m’n werk, die had kastanjesoep bij, daar had ik nog nooit van gehoord, maar lekker dat dat was!
En je noot…..die ziet er voor mij normaal uit, eet ze maar lekker op
Bijzonder…!!
Lekker smullen Sjoerd… 🙂
Op naar een mooi weekend.
Dit is echt heel apart