Auto’s in de reclame
Auto’s in de reclame

Auto’s in de reclame

bVision Photography

Oktober25Van Di Mario ontving ik de bijgaande foto’s van een ijscocar met begeleidend schrijven:
Ik kom soms nog weleens iets tegen. Deze zag ik staan op het terrein van de Spoorparade in Amersfoort. Of het lekkere ijs is durf ik niet te zeggen. Ik vond het te koud.
Love As always
Di Mario
Nou Mario, als de man evenveel aandacht besteed aan het ijs als aan zijn auto is het geheid Pico Bello in orde.

bVision Photography

Het betreft hier een Volkswagen bus uit 1978. Wat weinigen weten is dat Volkswagen in het begin aparte benamingen had voor zijn auto’s, maar daar al heel snel vanaf stapte toen er nieuwe types bijkwamen.
In den beginne was daar de Volkswagen Kever, dat was Type 1
Daarna kwam er de Volkswagen Transporter, dat was type 2.
Hoho hoor ik u denken, ik heb hier T1 en T2 gezien en dat waren allemaal Transporters. Dat klopt.
Type 2 model T1 werd gebouwd vanaf 1950
Type 2 model T2 werd gebouwd vanaf 1967
Type 2 model T3 werd gebouwd vanaf 1979
Type 2 model T4 werd gebouwd vanaf 1990
Type 2 model T5 word gebouwd vanaf 2002 -heden
Het eerste model werd ook wel de spijlenbus genoemd, door de in tweeën gedeelde voorruit

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 reacties

 1. Moderne auto’s zeggen mij niets.
  Voor de oudere exemplaren in een bijzondere uitvoering kan ik weer wel warm lopen.
  Een tochtje naar deze ijscowagen wil ik ook wel maken.
  Terwijl normaal gesproken ijs mij niet zoveel doet.

  Netjes opgevoed eet ik natuurlijk wel altijd wat de pot schaft.
  En soms iets te veel ……

  Vriendelijke groet,

 2. Annette Barendregt

  Superleuk! En die tekst erop maakt het helemaal af. De woorden waar onze generatie mee groot geworden is. Eten wat de pot schaft. Meestal was dat niet zo gunstig (in mijn geval bruine bonen), maar met ijs…………….altijd goed! 😉

 3. Goede morgen Sjoerd. Mooi busje, het doet me denken aan die reclame, waarbij twee oudere mensen een ijsco busje weer als camper gebruiken. Terwijl de ijsman in paniek zijn prijs omlaag gooit. Met roomijs kun je mij niet blij maken, in de zomer als het heel erg warm is, neem ik soms een yoghurt ijsje, dat is niet zo weeïg zoet.
  Voor vandaag een fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.