Vijf dingen

Vijf dingen

Tsja, dan krijg je een stokje over de muur gegooid met de vraag om 5 dingen te benoemen die nog niet algemeen bekend zijn over Sjoerd. Dank je Francky, maar doorgeven doe ik niet, een ieder die wil… En verder, om in de reclamesfeer te blijven, jullie mogen alles van mij weten, behalve mijn pincode, die vergeet ik zelf ook weleens.

5 dingen
Laten we vooraan beginnen, als zoon van een Fries en een Friezin ben ik toch geboren en getogen in Limburg. Mijn Vader werkte bovengronds op de Oranje Nassaumijn in Heerlen. Beide waren Nederlands Hervormd en ik bezocht dan ook de Nederlands Hervormde School aan de Kastanjelaan in Hoensbroek. Alleen de kerk had geen prioriteit in ons gezin. We woonden midden in een katholieke enclave, en al mijn vriendjes in de buurt waren dan ook katholiek. Ik vind mezelf ook meer boeddhist, maar dat heeft zijn oorsprong in de wereld van de Vietnam oorlog.

5 dingen
In mijn jeugd had ik een vreemde hobby, werken… Toen ik een jaar of tien was was ik niet weg te slaan bij het plaatselijk Seven-Up depot. Flessen uit sorteren en in de juiste kratten doen, pallets stapelen en ga zo maar door. Op mijn twaalfde reed ik op de heftruck en loste zelfstandig de truck vanuit de fabriek in Maarheeze. Helaas werd het depot opgeheven en moest ik wat anders zoeken om mijn energie kwijt te raken.

5 dingen
De militaire diensttijd heb ik ook nog meegemaakt, zij het niet zo heel lang. Ik was al getrouwd toen ik de dienst in moest. Als chauffeur/boordschutter had ik net mijn opleiding achter de rug, was net terug van het PIROC toen er bekend werd gemaakt dat de dienstplicht niet langer gold voor mensen die getrouwd waren. Gezien mijn salaris in dienst was dat ook een grote kostenpost voor de gemeente. Er werd dan ook de nodige medewerking verleend om vervroegd de dienst te verlaten, en nog geen maand later werkte ik al bij DSM in Geleen.

5 dingen
Sport heb ik ook nog gedaan, wel pas later, eerst in de recreatieve sfeer, maar na enkele cursussen gevolgd te hebben, mocht ik me recreatiesportleider noemen en heb in die hoedanigheid jaren lesgegeven. Later overgestapt op Judo, waar ik samen met mijn kinderen, jaren aan heb besteed en waar ik uiteindelijk ook les in ben gaan geven.

5 dingen
En toen werd het in ene keer kommer en kwel. Nou ja, figuurlijk dan. Tijdens een uurtje squashen wat ik samen met mijn vriend deed, vergat ik even mijn plaats op het veld en kwam met een geweldige dreun tegen de muur aan. Samen met een reeds wat oudere judoblessure, leidde dit tot een frozen shoulder. Een jaar naar de Fysio heeft geholpen, maar daarna ben ik toch maar gestopt met sport. Ik sluit nu lekker af, wil je nog wat weten, laat het horen.

5 dingen

23 Comments

 1. ja, wat we niet weten krijgen we nog wel te weten, of niet, dat ligt er allemaal maar net aan.

  Vragen beantwoorden lijkt me sowieso makkelijker dan zelf verzinnen wat men zou moeten weten wat men nog niet wist.

 2. Een leuk verhaal over jezelf, zo kom je weer andere dingen aan de weet.
  jong werken was vroeger heel normaal, misschien toch een voordeel dat het depot dicht ging.
  Een vogel vlucht door je leven om in de ICT te eindigen. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.n

 3. Annette Barendregt

  Wow! Leuk om zulke dingen van je te weten. Het blijft wel redelijk in het neutrale, maar dat past wel bij je. Geen smeuïge details, hé? Vervelend voor je van die schouder. Wat zal je een pijn gehad hebben. Kwam je ook in de 7-Up fabriek zelf? Het is al 55 jaar mijn lievelingsdrankje! Met ijsblokjes natuurlijk. Zomer en winter. Kijk, dat weet je dan weer van mij! 😉

 4. Deze vijf staan er mooi op. Een harder werker ben je en nog steeds. Wat nu door mijn gedachten schiet, is het sport gebeuren. Jammer dat dit niet meer gaat, ook al is die tijd al vast ingevuld met heel veel andere hobby’s etc. Ik geloof best dat je dat nog wel eens mist. En dat mag. Fijne week Sjoerd!

 5. ha die Sjoerd,

  nounounou!
  Nu weet ik toch wel een heleboel van je…
  Jammer voor je dat je niet meer kunt sporten, gelukkig kun je je ei in de tuin kwijt.
  Tenminste… dat dacht ik…..

  groetjes!
  Marlou

  .

 6. Een mooi stokje Sjoerd.
  Je bent al heel vroeg met werken begonnen.
  De fabriek was toen vast heel blij met jou en deze hobby.
  Goede start van deze nieuwe week, zonder last van je blessure hoop ik…!

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: