Meedoen is belangrijker dan winnen
Meedoen is belangrijker dan winnen

Meedoen is belangrijker dan winnen

Day Of MonthNieuwe bezems vegen schoon zeggen ze wel eens. Nu hebben we sinds kort een nieuwe baas, met een heel andere opstelling met betrekking tot werk dan de vorige baas. Nu heb ik niet zoveel op met bazen, ik heb er al heel wat versleten in mijn bijna 40 jarig werkbestaan. En aan alle bazen is er wel iets waar je vraagtekens bij zet, want het werk dat er moet gebeuren gaat toch gewoon door. Linksom of rechtsom, dat maakt me niet veel uit, een beetje afwisseling kan geen kwaad. Vandaag werd ik echter geconfronteerd met wat nieuws. Ik moet een cursus gaan volgen, ITIL, maar de reden en motivatie waren aan mij niet besteed, waardoor ook de deelname in het gevaar kwam. Want op je 61 een diploma te halen omdat dat zo mooi op je CV staat ontgaat me helemaal en dat we daarna allemaal dezelfde taal spreken ook. Dat hij dit niet op deze wijze niet aan mij kon verkopen snapte hij ook wel. De laatste woorden waren dan ook: “maar je doet toch wel mee hè…”.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

  1. Bij ons zijn alle cursussen tijdens werktijd, dan maakt het niemand iets uit of ze wel of niet een cursus moeten volgen. En jij moet misschien toch ook tot je 70e blijven werken, heb je er nog 9 jaar iets aan!

  2. Annette Barendregt

    Gewoon doen. Wat je geleerd hebt kunnen ze je niet meer afpakken en je moet nog even mee, hé? Voorkom dat je langs de zijlijn komt te staan. Veel succes!

  3. Doe niet zo flauw, die baas moet toch ook zijn bonus hebben en als je zijn gezag ondergraaft kon hij die wel eens mislopen. En die hele cursusindustrie, daar verdienen heel veel mensen hun boterham, die misgun je hen toch niet? Het is poppenkast, speel je rol nou maar braaf.

  4. Alle bazen dienen het zelfde doel. Zeker in de sector waar jij werkt. Zo veel mogelijk winst.
    Ik volg nog steeds cursussen en opleidingen, maar zie me dat niet meer doen als ik 60 ben.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.