Virus alert
Virus alert

Virus alert

Day Of MonthDe PC van mijn vrouw vertoonde al weken wat mankementen, vervelende pop-ups die niet weg te krijgen waren en meer van dat soort zaken. Bij controle bleek dat de virusscanner die erop draaide gewoon verlopen was, en dat de bijbehorende waarschuwingen in de wind waren geslagen. Ook mijn eigen PC vertoonde kuren, tel daarbij op dat mijn zoon ook een PC heeft waarop een freeware virusscanner draait, dus tijd om e.e.a. professioneel aan te pakken. Voor mijn vrouw restte er niets anders dan uithuilen en opnieuw beginnen.
En dan moet je kiezen, welke wordt het. Bijna hadden we Bit-Defender aangeschaft, maar op het allerlaatste moment herinnerde ik me dat er nog ergens een aanbieding lag van Kaspersky. Die is op het werk overal geïnstalleerd. En wat kun je beter installeren, hier doet het gerucht de ronde dat Kaspersky de uitvinder was van de meeste virussen. Daar ben je dan ook het beste door beschermd (Self Defence). Het probleem met mijn PC was overigens een recente Office 2010 update die niet installeerde omdat deze gedeïnstalleerd was en vervangen door Office 2013, ofwel bij iedere stop probeerde de PC weer de update te installeren en liep daar op vast. Mickysoft leert het ook nooit, kan niet eens zijn eigen rommel opruimen. Met andere woorden, we zijn het halve weekend bezig geweest om alle PC’s weer up-to-date te maken. Alles werkt weer en iedereen dus blij. Het was toch erwtensoep weer hier, regen, regen en nog meer regen. Wat is een mens dat snel zat.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Je kunt niet zonder een goede virusprotector. Ook dat heb ik helaas al eens ondervonden. En ik zal wel een rare zijn, ik heb dit weekend genoten van het binnenzitten. Maar eerlijk is eerlijk, ik was vanmorgen toch wel weer blij dat ik weer gewoon mijn rondje met de honden kon lopen zonder nat te worden,

 2. Je kunt niet zonder een goede virusprotector. Ook dat heb ik helaas al eens ondervonden. En ik zal wel een rare zijn, ik heb dit weekend genoten van het binnenzitten. Maar eerlijk is eerlijk, ik was vanmorgen toch wel weer blij dat ik weer gewoon mijn rondje met de honden kon lopen zonder nat te worden,

 3. Hier staat op alle pc’s een gratis antivirus programma, maar ik betrap de andere lieden er vaak op dat ze meldingen (update) wegklikken, want daar hebben ze geen tijd voor. Elke maand kijk ik alle pc’s even na om ellende te voorkomen.

 4. Virussen bestaan vrijwel niet meer, malware is een veel groter problem en de meeste (alle die ik ken) antivirusprogramma’s doen daar weing tot niets aan. Malwarebytes.org wel. Kost niets en zou je op z’n minst een keer moeten uitproberen. Kan gewoon naast Kaspersky of dergelijke.

 5. Wat een ellende is dat toch altijd, volgens mij heeft iedereen daar op de een of andere manier wel mee te maken. Zo sloeg de laptop van mijn eega steeds op tilt nadat ik de Norton virusscanner daar op had geïnstalleerd. Met een gratis virusscanner draait hij weer als een zonnetje. Op mijn pc probeert Windows na elke start een nieuwe update van IE te installeren, terwijl ik dat programma dacht te hebben verwijderd … Ik negeer het maar gewoon, dat lijkt me de enige remedie.

 6. ha die Sjoerd,

  Gelijk heb je!
  Met dat pokkeweer kun je beter iets “nuttigs” doen.
  A. is zeker wel heel blij, dat ze weer lekker kan internetten…
  En jij ook natuurlijk…

  Dag!
  groet van Marlou

 7. Goede morgen Sjoerd, wat een gedoe toch elke keer die rommel op een pc te krijgen. Een mens wordt daar niet vrolijk van. Gelukkig is het bij jou weer in orde gekomen.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

 8. als er van alles aan je pc begint te mankeren, dan is het inderdaad een soep, die virusscanners en anders…..wares moeten goed up to date zijn, anders werkt je pc inderdaad niet zo goed.
  het weer, daar klaar ik eigenlijk niet over, het is trouwens herfst en dan hoort dat zo, al heb ik ook liever zon zunne

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.