De slakkenstraat
De slakkenstraat

De slakkenstraat

Day Of MonthDe familie Meessen voor hun huisje in de Slakkenstraat. Van links naar rechts Fien, Harrie, An, Piet, Mina, moeder, Sjef en vader Meessen. Het waren hard werkende mensen die als handelaren hun waar verkochten op markten en zo. Het was een familie waar alles draaide rond het gezin van vader en moeder Meessen. Geen luxe, maar hard werken op het land en verkopen op de markt. Er doen diverse verhalen de ronde over deze familie, hoe ze zijn opgelicht, beroofd, en dat alleen door hun geloof in de goedheid van de mens. Ik denk dat er geen Hoensbroekenaar is die deze familie niet kent. Vroeger kwam alles samen op de markt, en daar was deze familie prominent aanwezig. Wat kleine, gedrongen figuren, waar een werkzaam leven vanaf straalde, en die woonde in een van de oudste huizen in Hoensbroek, aan de Slakkenstraat.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Anita

    Goede dag, Enkel ter info….Ben een verre nazaat van de familie…de eerste dame van links heette Paulien. En de voorlaatste kleine jongen is Jozef.
    Dank voor het publiceren. Is een mooie foto.

  2. Wat klinkt dat triest… Misschien kan iemand die verhalen eens noteren, voor ze helemaal in de vergetelheid verdwijnen. Ja, de andere Commentatoren hebben gelijk, het is helaas van alle tijden. Ook al kun je zien hoe de tijd uiterlijk veranderd is, in de foto!

  3. Goede morgen Sjoerd, mooi zo’n stukje menselijke geschiedenis met de foto erbij.Knap dat die mensen nog steeds in de goedheid van de mens zijn blijven geloven.
    Ik wens je een fijn weekend toe, met om te beginnen een geweldig leuke zaterdag.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.