Sakkerdjie, het lijkt wel winter
Sakkerdjie, het lijkt wel winter

Sakkerdjie, het lijkt wel winter

Day Of Month
Maandagmorgen, met een kop als een riethammer, neus dicht, ogen dik stap ik uit het huis om even de auto op te pikken, die ik de dag van tevoren in mijn ogen een kilometer ver van mijn huis geparkeerd had. Dat heb je als je wat later bent en het Italiaanse restaurant aan de overzijde open is. De MG staat in de garage en de golf moet dan buiten blijven. Maar o schrik, wat zie ik daar, het heeft gevroren, en niet zo’n beetje, het ijs staat zeker een centimeter dik op de auto, en wat erger is ook op de ruiten. Dan merk je dat het de eerste keer is dat de auto in de kou staat. Letterlijk en figuurlijk. En er is dus geen ijskrabber te bekennen, vroeger lag er dan nog wel eens een cassettedoosje of later een CD doosje in, maar met een SD kaart als opslagmedium krab je geen ruiten schoon. En zet je de motor aan, zet hem in zijn vrij, laat de koppeling opkomen, in de hoop dat een beetje warme lucht wonderen doet, slaat het start stopsysteem toe, en de motor zet zich netjes uit al ik de deur open… grrr. En dat te bedenken dat de maandag pas enkele uren oud is. Nou ja, we zijn op weg geraakt. Het leereffect, geen, ik heb de hele avond gezocht naar een krabbertje, maar ik heb er gewoon geen meer. Ik verlang terug naar de tijd met mijn bus, die had voorruitverwarming.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Oh ja, die krabbers… Die je vaak “als nood-cadeau” ziet bij Sinterklaas, en op het moment dat je ze nodig hebt, zijn ze gebroken of zoek ;-} Vandeweek had ik er 1 nodig voor mijn fietszadel. kHeb de rand van mn tas maar gebruikt. Die Spray van Leidse Glibber, dat moet ik onthouden. Cadeautje voor mn man 🙂

  2. Ai das niet fijn opstarten haha.. sorry. Hier nog geen winter koning te zien…
    Flauw dat Sint, niet wat achter heeft gelaten in de zak. Ik weet nu wel, wat er straks bij jou onder de kerstboom ligt. 🙂

  3. Frank-103

    Mijn ford heeft ook voorruitverwarming, erg makkelijk. Nu zat hier, vlak bij de kust, vanmorgen ook maar een milimeter ijs op de ramen, en hoef ik als treinreiziger doorgaans niet te krabben. De voorruitverwarming had vandaag ook vrij. Hachelijk?

  4. Je had ook niet van Ford moeten afstappen, nou zie je maar. Je personeelspasje is ook een goede uiskrabber, en als hij versleten is kun je gratis een nieuwe halen op het passenbureau.

  5. Goede morgen Sjoerd, lastig die krabbers, ik heb er meestal tig overal liggen, dus je had er zo eentje van me kunnen krijgen, maar met een plastic klantenkaartje of iets dergelijks wil het ook wel eens lukken. Fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.