Zonnepanelen – door Frank
Zonnepanelen – door Frank

Zonnepanelen – door Frank

Aanstaande vrijdag krijg ik zonnepanelen op mijn dak gelegd. Maar omdat de installateur wat achterstand moest inhalen, werd ik eergisteren gebeld of ze het “binnenwerk” alvast konden komen doen. Ik heb me vrij gevraagd voor gisterenmiddag en volgens afspraak zat ik om 13:00 uur klaar om de installateur te ontvangen. Maar niemand kwam, en ook na één uur niet en anderhalf uur later nog steeds niemand gezien. Tja ze kunnen pech hebben natuurlijk, maar omdat ik iemand ben die zich kapot ergert aan mensen die op een afspraak niet op tijd verschijnen, begon ik toch enigszins gestrest te raken. Zelf kom ik liever ergens een kwartier te vroeg als één minuut te laat, dat was onderdeel van onze opvoeding vroeger. Dus om halfdrie maar eens gebeld. Misverstand, zij hadden begrepen vanaf 13:00 uur en ik om 13:00 uur. Nou ja uiteindelijk tegen halfvier kwam de installateur, met meerdere keren excuseren, om e.e.a. nog te maken. De man heeft keurig gewerkt, en hard gewerkt, en alles toch af gekregen. A.s. vrijdag hoeven ze de panelen alleen nog maar op het dak te leggen en aan te sluiten. We zullen maar zeggen “het resultaat telt” het is tenslotte af, wat gepland is. Maar ik had die halve dag verlof kunnen sparen en gewoon normale tijd naar huis kunnen gaan, want normaliter ben ik om halfvier ook klaar met werken.

Mijn zonnepanelen zijn “Under construction” net als hieronder, alleen dat zijn er een paar meer.

16 Comments

 1. Jammer van de communicatiestoornis, maar een belangrijk deel van het werk is uiteindelijk toch gedaan.
  In de hoeveelheden als in dat filmpje wordt zonne-energie echt interessant. Hier in het noorden zijn plannen om een aantal weilanden vol te poten met zonnepanelen.

 2. Dat vind ik ook zeer irritant als men zich niet aan de afspraak houdt.
  vanaf 13:00 is wat anders dan 15.30. slordig.
  Maar hopelijk gaat de rest wel vlotter. Hans

  ot, zal nog eens naar de schoeiing navraag doen.

 3. Ha Frank, ja, dat soort dingen hebben we ook meegemaakt met sommige bedrijven. Bij ons zijn al met al de hele zonnepanelen een jaar uitgesteld.. Jammer hoor.. Maar als jouw bedrijf verder goed is, dan hoop k dat ze ook hier in de buurt werken 🙂

 4. Aj, dat is jammer, daarom geef ik ook vaak mijn mobiele nummer op. Dan kunnen ze even bellen als ze er binnen een kwartiertje zijn, dan zorg ik dat ik er ook ben. Dan hoef ik tenminste niet de hele middag thuis te blijven.

  Love As always
  Di Mario

 5. Frank-103

  Bij mijn vorige werkgever was ik ook altijd te laat op afspraken, omdat er altijd nog iets snel moest gebeuren of door oponthoud onderweg. Heel vervelend. Bij mijn huidige werkgever heb ik dat gelukkig niet meer!

 6. Goede morgen Sjoerd, ook ik ben eentje van de ‘oude stempel’ en ik kom altijd bijna een kwartier te vroeg op een afspraak. Daardoor moet ik vaak even wachten, maar dat heb ik liever dan dat ze op mij moeten wachten.
  Hier zie je ook erg veel zonnepanelen op de daken liggen, zelf heb ik ze nog niet want het is toch een hele investering.
  Ik hoop voor je dat er veel zonneschijn gaat komen, zodat jij op het gebied van elektra zelfvoorzienend zult zijn.
  Een fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.