De LTM
De LTM

De LTM

Day Of MonthHet was een beetje een raar weekend. Op zaterdag eerst gewerkt en daarna naar de verjaardag van mijn dochter Sanne. Dat gooit even het weekend een beetje in de war, want dat resulteerde in het feit dat we op zondag moesten gaan winkelen. Dat geeft dan weer het zaterdag gevoel op zondag terwijl je weet dat je de dag daarop moet gaan werken. Maar goed, komt wel weer in orde deze week. Ik heb het al eens eerder gezegd. Ook hier in Gebrook (Hoensbroek) reed eens de tram. En op dezelfde manier als ik ook aan de foto van de plaats van ons huis ben gekomen is ook deze foto het resultaat van een bewerking uit een film. Heel duidelijk staat op de tram de eind bestemming. De staatsmijn Emma, aan de Akerstraat in Hoensbroek. LTM staat overigens voor Limburgse Tramweg Maatschappij.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. Ik heb veel foto’s in mijn bezit gehad, zoals ze in de oude LTM – jaarverslagen stonden. Helaas is een opruimwoede mij een keer de baas geworden, waardoor ik nu met lege handen zit en des te blijer ben met deze foto, die ik alleszins herken.

 2. Een mens is gewent aan gewoonte, dus als dat veranderd gaat je klok vreemd doen.
  Soms kun je niet anders.
  De foto is wederom erg mooi geworden, soms vraag ik me wel af waarom er zoveel voorzieningen zijn verdwenen, de tram was toch zo slecht niet. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Gek dat iets kleins je hele week of weekend op “zijn kop” kan zetten (groot woord…)
  Zo had ik afgelopen donderdag dat ik steeds dacht dat het vrijdag was. Een behoorlijke tegenvaller. Mooie foto van de tram. Maakt een mens nostalgisch. Ik verzamel oude foto’s van Rotterdam. Zowel digitale als uit de krant.
  Groetjes kakel

 4. Ondanks dat de zondagen bij ons steeds meer buitenhuis worden doorgebracht, hecht ik steeds meer waarde aan de rust van de zondag.
  Voor mij mag de tram door rijden, ik wandel liever ergens in alle rust, zonder hectiek van alledag.
  Helaas is in NL de rust tegenwoordig ver te zoeken…….

 5. Goede morgen Sjoerd, ja dat heb je wel eens, dat de dagen door elkaar gaan lopen, omdat je je schema even hebt veranderd. Maar ja, je zult vandaag op je werk wel weer in het normale ritme komen denk ik.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.