Ze hebben ook spanning in Heinkenszand.
Ze hebben ook spanning in Heinkenszand.

Ze hebben ook spanning in Heinkenszand.

Trafohuisjes bVision.nl

DecemberJohn (RedStar) stuurde de bijgaande foto’s. Uiteraard ook voorzien van een keurige link naar waar het huisje staat. en met de volgende tekst:
Hoi Sjoerd,
Ik vond een trafohuisje voor je. Al een poos geleden eigenlijk maar vandaag herinnerde ik mezelf er wat foto’s van te maken. Het huisje staat aan de Stenevate 3 in Heinkenszand tegenover de Emte (supermarkt) en naast de dierenarts.

Trafohuisjes bVision.nl

Heinkenszand denk ik dan, nooit van gehoord. Maar het blijkt een heel oud dorp te zijn en heeft niets gemeen met het merk Heineken. De naam Heinkenszand kwam voor het eerst voor in een oorkonde van 6 september 1351 waarin sprake is dat er ambachten verkocht worden ‘up Heynekijnssand’. Vrij vertaald betekent deze naam: het zand of de zandplaat van een zekere Heine. De aanduiding kijn is een verkleinwoord. Wie Heine is geweest, blijft in de nevelen van de geschiedenis verborgen. Hij kan de pachter van het schor zijn geweest, misschien wel een schaapherder die daar de kudde hoedde.

Trafohuisjes bVision.nl

En om volledig te zijn: Heinkenszand (Zeeuws: Eintjeszand) is een dorp in de gemeente Borsele, in de provincie Zeeland.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

14 Comments

  1. Ik heb verschillende keren door Heinkenszand gefietst. Onderweg van Rotterdam naar mijn oom en tante in Wemeldinge. Op de fiets;-) Het trafohuisje kan ik me uiteraard niet meer herinneren. Leuk dat jij daar foto’s van spaart!
    Groetjes Kakel

  2. Mooi huisje. Wat was vroeger alles duidelijk. PZEM PGEM, Je weet dan gelijk in welke provincie je bent. Oh nee toch niet helemaal. PGEM koppel ik aan Gelderland. Zou ook aan Groningen gekoppeld kunnen zijn

  3. Frank-103

    Spannend huisje! Die Heine kan natuurlijk ook bierbrouwer zijn, of zijn nazaten kunnen dat zijn geworden. En hoe gemakkelijk kan Heine kan bierbrouwen niet verbasterd worden tot Heineken bierbrouwerij? Hachelijk!

  4. Goede morgen Sjoerd, gek mijn dochter heeft een jaar in dat dorp gewoond, ik heb met haar meerdere keren bij de Emté boodschappen gehaald, maar het trafohuisje daar is me nooit opgevallen.
    Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.