1971 DAF/Geeris Buggy
1971 DAF/Geeris Buggy

1971 DAF/Geeris Buggy

bVision Photography

Day of MonthWe schijven het jaar 1971, nog niet eens zo heel lang geleden denk ik dan, als Harrie Geeris uit Eindhoven een idee heeft. Harrie is eigenaar van een Carroseriebedrijf in Eindhoven en bouwd enkele buggy’s om er wellicht een serieproductie van te maken. Want, buggy’s gingen in die tijd als warme broodjes over de toonbank. Dat waren dan wel op kever of eend gebaseerde Buggy’s, maar waarom geen buggy op basis van een DAF. En in dit geval op basis van een DAF 66, alhoewel er het stuur in zit van een DAF 55.

bVision Photography

Maar helaas stond de RDW in de weg. Door problemen met de type goedkeuring is er nooit een exemplaar van de band gerold. Dit model werd aangetroffen bij een schuur in Vlierden en is het enige exemplaar dat is overgebleven. Zoals jullie wellicht weten was mijn vader oorlogsinvalide en miste een been. Daardoor was je aangewezen op een automaat, en de enige enige betaalbare automaten in die tijd waren DAFjes. Vandaar dat ik een speciale band heb met deze auto’s. We hebben ze allemaal gehad, van de DAF 600 tot en met de DAF 66. Daarna werd het Hommeles…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. De buggy’s heb ik zeker mee gemaakt, veel zelfbouw, met pakketten uit Engeland.
    De DAF staat me niet zo voor de geest, maar wel een leuk ontwerp. Hans

    ot, ik luister veel muziek zoals in de nacht wel radio 5 of online Veronica192, dan schrijf ik een nummer wat me bevalt op voor de Play list en de verzoekjes zijn ook een prima inspiratie bron.

  2. Het is toch een merkwaardig model. En men zou het wellicht zo aan kunnen passen dat het wel mag.
    Overigens vind ik het best vreemd dat niet alle auto`s automaten zijn, dat handschakelen is nog steeds de standaard.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.