Sjieke Mayonaise
Sjieke Mayonaise

Sjieke Mayonaise

bVision Photography

Day Of MonthWat doet nu een plaatje van Sjieke Mayonaise op de blog van bVision. Eigenlijk niets, ik heb er niets mee, ook al wordt die bij het sjiek kookpunt in Maastricht gemaakt, ik vond de pot tussen mijn kiekjes op mijn mobiel. Mayonaise kun je makkelijk zelf maken. Het prijskaartje aan deze pot sjieke mayonaise, 4.50, is aan de hoge kant, maar dat vind ik van meer producten bij Sissy-boy. En ach, ze hebben wel leuke dingen. Neem een grote augurkenpot, eet eerst die augurken lekker op. Spoel hem uit, stop er een verhuisfitting in en tsakka, voor 50 euro kun je hem bij Sissy-boy kopen als hanglamp. En dan heb je er niet eens een ophang systeem of lamp bij… DIY loont dus in dit geval.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Annette Barendregt

  Ik vind mayo lekker, maar als je dan ziet hoeveel olie erin gaat………..brrrr. Ja, dat is nou je kop in het zand steken. Zou die dure nou echt lekkerder smaken? Dat vraag ik me ook af bij die Amerikaanse, waar zoveel reclame voor gemaakt wordt. Mijn nuchtere aard kiest gewoon voor de goedkoopste. Mrs. Scrooge!

 2. Ik denk dat door het potje de prijs zo hoog is.
  En het werk, ga maar eens een klodder mayo in die potjes doen.
  Ik denk niet dat die Sissy-boy een Calve instalatie heeft waar een paar duizend potten per uur eruit komen……

 3. Tjeempie… ja, dat zou ik ook een groot bedrag vinden voor zoveel kalorieen 🙂 Die zou ik hooguit overwegen als ik jam-plannen had en nergens potten kon vinden 🙂 Heel leuk dat recept erbij!

 4. Eigenlijk gebruik ik geen mayonaise. Hoogstens een heel enkel keertje als ik Patat van Bram eet, maar drie likjes zijn wel genoeg. De pot daarentegen vind ik hartstikke leuk! Daar zou ik man en kind veel plezier mee doen.
  Liefs Kakel

 5. Ik heb even die lamp bekeken, maar dat gaat het hem niet worden hier in huis. Dus laat die maar zitten. Mayo maken heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Binnenkort maar eens doen samen met Shirel en Yaron, die vinden dat vast geweldig.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Goede morgen Sjoerd. Toen ik klein was, maakte mijn moeder altijd zelf de mayonaise, ze had er een glazen kom voor, waarop je een deksel zette, waar een soort kloppers in waren verwerkt. Daarin zat een gootje waar je voorzichtig tijdens het draaien de olie toevoegde. Heerlijk zo met de hand gedraaide mayo. 🙂
  Ik koop meestal een pot, wanneer ik die ergens voor nodig heb, maar misschien is het een idee om ze zelf weer eens te maken, puur uit nostalgie.
  Fijne dinsdag gewenst.

   1. Werner Bos

    Hallo Sjoerd,

    Heb een paar foto’s voor een trafo huisje vanaf “Het Hoge Land”, maar kan je mail-adres niet op je site vinden.

    MVG,
    Werner

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.