Visie
Visie

Visie

Day Of MonthDat personeel door de onkunde van de directie loon moet inleveren schiet me in het verkeerde keelgat. De salarissen daar zijn al niet al te hoog en als je dan ook nog eens moet inleveren doordat men niet goed heeft nagedacht over de toekomst van het bedrijf gaat me echt te ver. Als ze nu eerst met een plan waren gekomen om de omzet te verhogen had ik daar nog in kunnen komen. Maar dalende verkopen omdat je een verkeerde keuze hebt gemaakt is wachten op faillissement.
Wat is booming Business, daar hadden ze eens naar moeten kijken. Kijk eens naar de grote giganten. Pak Apple, het maakt Apple niet uit waar je je mobile telefoon koopt, als het maar een Apple is. Bol doet het iets anders, die verkoopt ook van alles, ook daar zit een filosofie achter. Alles wat verkocht wordt is winst, ook al is het tweedehands. Een andere optie is specialiseren in je branche, zoals Conrad doet. Maar niets doen en afwachten is helemaal verkeerd.
V&D is verworden tot een vrijmarkt, met allemaal kraampjes. ICI paris heeft er een kraam, Promiss heeft er een kraam, Paprika heeft er een kraam alleen V&D heeft straks niets meer van zichzelf en raakt op deze wijze haar identiteit kwijt. Het is dat er nog zoiets als La Place in de meeste V&D’s is. Anders zou ik vrezen voor een onmiddellijke sluiting van alle vestigingen… Trouwens ik vrees dat het winkelen straks alleen nog maar kijken wordt, dat winkels showrooms worden en dat er een logistieke oorlog uitbreekt om datgene wat de klant dan uitzoekt nog bij de klant thuis te krijgen voordat de klant de zaak verlaten heeft. Of dat de klant het in de zaak bekijkt, en het dan via internet besteld. Sommige dingen moet je zien of passen voor je het koopt. Maar dat wil niet zeggen dat je daar een hele dag mee moet slepen. Winkelen moet entertainment zijn, kopje koffie, krantje, internet bij de hand, je ziet, ik heb ideeën zat. Ik zie wel kansen, maar dan moet je het wel meteen groots aanpakken V&D, en niet zo kleinzielig.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. V&D was ooit de winkel waar je alles kon krijgen. Nu weet ik niet meer zo goed waarvoor ik erheen zou. Het staat het me tegen om er binnen te gaan, ik moet me eerst via een rare looproute zigzag langs een eindeloze verzameling make-up-eilanden worstelen, dan volgt het klatergoud en het rare snoep, de normale gebruiksartikelen staan helemaal bovenin. Als ik me daar als vrouw al aan erger, hoe moet het dan voor een man zijn om die winkel binnen te komen.
  Maar ik help graag de middenstand, in tegenstelling tot wat ik vaak hoor informeer ik mij eerst op internet en stap ik vervolgens lekker op de fiets om mijn inkopen te doen in een echte winkel. Fotospullen bij de fotovakhandel, boeken bij mijn vaste boekwinkeltje enz. Bestellen kan daar altijd ook. Ze leren me kennen en weten wat ik zoek.

 2. Frank-103

  De keuze voor het assortiment is voor verbetering vatbaar, toch is de v&d nog een van de laatste winkels waar men cd’s en dvd’s verkoopt, redelijk assortiment heeft wat betreft kleding en laat ik de la place ook niet vergeten! Ik zou het jammer vinden als de v&d verdwijnt! Gaat de directie trouwens ook salaris inleveren?

 3. Ook ik vind salaris inleveren geen optie.
  Hoe het precies zit, geen idee, maar ik zie wel dat dit het begin van de toekomst is.
  Kijk, alles kan omvallen, ook een reus.
  Maar in deze tijd gaan dingen anders, zoals je zelf al zegt, en dat is de oorzaak dat andere dingen ook anders gaan worden.

 4. Een klacht van een winkelier was, klanten komen kijken, laten zich informeren en kopen het goedkoper online.
  Er zijn te veel winkels in Nederland, is ook een veel gehoorde opmerking. Hans

 5. V&D is inderdaad niet met zijn tijd meegegaan en dat is jammer. Om het nu op je personeel af te wentelen is een slechte zaak. En komen ze toch nog op straat over een jaartje dan scheelt het ze ook nog eens 6% uitkering. Vraag mij af hoeveel het management en commissarissen etc hebben ingeleverd. En inderdaad, winkelen wordt steeds meer funshoppen, publiek wil vermaakt worden en neemt dan en passant ook nog iets mee. Off topic, inderdaad ik haal jou aan in het filmpje 🙂 paar keer moet een keer zijn maar een kniesoor die daar op let 🙂

 6. Helemaal met je eens. Als je de droefenis rond V & D in Sittard, Heerlen en Maastricht al zo lang met eigen ogen aanschouwt, zeg maar gerust zeker tien jaar, dan bewijst een direktie van zo’n onderneming als ze zo lang wacht met initiatieven en aktie en blijkt ze haar ogen in haar zak te hebben gehad en voortdurend in de slaapstand te hebben gemanaged. En het is inderdaad een schande als de medewerkers voor dit falen, dit onvermogen moeten boeten en opdraaien.

 7. Het is kijken in de winkels en niet meer kopen, want op internet kijkt men naar de goedkoopste aanbieder en zoals je zelf schrijft, het word tegenwoordig gratis thuisbezorgd, dus niet de hele dag leuren met de spullen.
  Nu nog mij vrouw overtuigen dat het zo tegenwoordig kan 😉

 8. ha die Sjoerd…

  helemaal mijn idee: kopje koffie, krantje, internet bij de hand!
  Ik heb een grote V&D hier vlakbij, 6 minuten fietsen.
  Ik vind het een fijne winkel met van alles en nog wat.
  Boven de boeken en La Place en via de roltrappen ga je elke etage af.
  Heel fijn.

  Ik begrijp dan ook niet, dat het niet goed gaat…
  Aan mij ligt het in ieder geval niet.

  Dag! Groet van Marlou

  .

 9. Onze grote regio V&D is nog behoorlijk traditioneel en wordt goed bezocht. Ook hun nieuwe restaurant trekt veel mensen, maar in de winkel is het vooral kijken-kijken-vragen en later op het internet kopen bij een bedrijfje zonder winkelkosten. De enige oplossing voor hen is een soort fusie met Bol.com en dan als pas en afhaalwinkel dienen. V&D is nooit een prijsvechter geweest en gaat het op die manier niet winnen.

 10. Goede morgen Sjoerd, hier op het eiland is al geen V&D meer te vinden, in Goes is er wel nog eentje, maar die ligt aardig verstopt, daar kom ik alleen wanneer mijn auto in een bepaalde parkeergarage staat. Dan kom je er langs om naar de stad te gaan. Salaris inleveren ik denk dat dat niet zal helpen, bovendien werkt dat ook nog door in de mensen hun pensioen. Ik denk niet dat zo’n oplossing zal helpen.
  Ik vrees dat die mensen toch op straat komen te staan en dat ze dan een nog kleinere uitkering hebben om van te leven.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.