Watje – door Frank
Watje – door Frank

Watje – door Frank

Sinds kort is het downloaden van muziek, films en boeken uit illegale bronnen niet meer toegestaan in Nederland. Eerder kon je hier zo’n beetje alles downloaden wat je wilde hebben, alleen het uploaden c.q. verspreiden was illegaal. De nieuwste films zelfs, soms maanden eerder als dat ze in de bioscoop vertoond werden. Men heeft ooit gepoogd om het downloaden tegen te gaan door destijds de toegang naar bijvoorbeeld “The Pirate bay” via de providers onmogelijk te maken, hetgeen mislukte, via proxies kon je er toch wel komen. Bovendien veel mensen haalden hun films en muziek via bijvoorbeeld de zogenaamde “Nieuwsgroepen”. En die zijn veel moeilijker te blokkeren. En nu hebben we Spotify, Deezer en nog voor muziek en bijvoorbeeld Netflix voor films en series, cijfers tonen aan dat dat deze diensten ontzettende populair zijn en het illegaal downloaden sterk aan het dalen is. Eindelijk heeft de Entertainmentindustrie de juiste weg gevonden om hun spulletjes legaal aan de man te brengen. In een behoefte wordt voorzien. En ik? Ik ben hartstikke blij nu ik enigszins lamlendig, geveld door de ziekte van Watje op de bank lig, naar een serie of een film kan staren dankzij Netflix. Voor mij geen Astro TV, Telsell en andere ellende meer op TV, maar gewoon leuke en of spannende films en series. Voor de prijs per maand waar je vroeger in de Videotheek twee films kon huren, kan ik onbeperkt en niet te vergeten niet onderbroken door reclame kijken.

12 Comments

 1. Zo zal men altijd wel een weg blijven vinden om van alles aan te bieden, helemaal tegen gaan lukt nooit.
  Net als bandjes en cd’s enz.
  Wens je beterschap en geniet van je filmpjes. Hans

 2. Frank-103

  Ik ben vaak erg blij met reclame, kan ik even naar de wc of naar de koelkast. Dan valt een film zonder natuurlijke pauzes soms erg tegen, wat overigens dan wel weer beter is voor de stroomlijn!

 3. Goede morgen Frank, ik wens je beterschap, maar vanuit je bed lekker films kijken is ook wel fijn natuurlijk. Mijn kinderen hebben beiden ook Netflix en zijn er erg tevreden mee.
  Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.