Gisteren 3 februari was het 56 jaar geleden dat Buddy Holly samen met Ritchie Valens en The Big Bopper in een sneeuwstorm verongelukten met hun vliegtuig. Een dag die dankzij het lied American Pie van Don McLean bekend staat als “the Day the music died”. Ik ben een liefhebber van Rock & Roll muziek, en juist Buddy Holly vind ik de grootste topper uit die tijd. Op 3 februari ieder jaar wordt er wel ergens op de radio stil gestaan bij zijn overlijden. Ieder jaar weer stemt me dit verdrietig. Er is een musical geweest, die een deel van het leven van Buddy uitbeeldde. Het is een mooi overzicht van veel wat hij gezongen heeft, echte Rock & Roll en prachtige love songs. Zo gespeeld en gezongen alsof je bij een echt optreden van Buddy aanwezig bent. Tegen het einde van de voorstelling is er dan “breaking news” dat het vliegtuig is neergestort en alle inzittenden daarbij omgekomen zijn. Ik heb de musical twee keer gezien en iedere keer weer liepen me de rillingen over mijn rug bij dat nieuws. Dit terwijl het al zo lange geleden is.13 Comments

  1. Persoonlijk vind ik de muziek van Buddy Holly een beetje gedateerd, maar het grut hier vindt mijn muziekkeuze ook heel antiek, ik vrees dat het een generatiekloof iets is. Overigens zijn vliegtuigen wel vaker slecht voor de gezondheid van een artiest, denk aan John Denver en Aaliyah.

    Frank-103

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.