Zomaar
Zomaar

Zomaar

Day Of MonthIk kan mij wentelen in de stilte van het lawaai dat hier door de straten dwarrelt, om dan plotseling wakker te schrikken als ik even niets hoor. Gewend aan de geluiden die een drukke straatweg nou eenmaal voortbrengen zorgt er niet voor dat ik niet tot mijn rust kom. Ik ben geboren aan een drukke spoorweg, waar vroeger rond vier uur treinwagons werden gerangeerd met kolen voor het transport door het hele land. Dat maakte echt herrie, maar echt wakker werd ik er niet van. Maar ook daar, als er eens een dag geen treinen reden werd ik wakker van de stilte die daardoor ontstond. Waarin ik het ruisen van de zee in mijn oren hoorde, een zee die er millennia geleden ooit was, en waar ik onbewust naar verlang…

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 reacties

 1. Goedemorgen Sjoerd,

  die tekst van jou, hierboven…
  dat is één en al poëzie.
  Mooie tekst…

  En de foto… ja… die is ook van grote schoonheid…

  “Waarin ik het ruisen van de zee in mijn oren hoorde, een zee die er millennia geleden ooit was, en waar ik onbewust naar verlang…”

  Heb het goed vandaag…
  Groetjes, Marlou

  .

 2. Ik ben bevoorrecht ik woon op het platteland. Heerlijk om naar de stad te gaan maar ook heel blij als ik weer in de rust kom. Teveel lawaai ik ben er niet meer aan gewend, ik kan het wel hebben maar heerlijk is de stilte … dan kom ik weer tot mezelf.

 3. Goede morgen Sjoerd, dingen die je vaak hoort, daar raak je aan gewend. Maar de zee. . . als de wind de goede kant op staat en er is een flinke golfslag, dan kan ik de zee horen. Maar ik moet dan wel goed luisteren, want het geluid daar ben ik al aan gewend sinds ik hier langer woon.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.