Inrichten – door Frank
Inrichten – door Frank

Inrichten – door Frank

Normaal gesproken zie je me op mijn vrije dagen niet bij Ikea. Maar na een fikse schilderbeurt van de huiskamer, en het verplaatsen van mijn computerkast naar de serre, was er wat ruimte ontstaan in onze huiskamer, en daar moest nog iets komen. Heel voorzichtig heb ik nog geopperd om dan mijn computerkast terug te plaatsen. Maar dat voorstel stuitte op enige weerstand van mijn echtgenote. Een “leuk” kastje of iets moest er komen. We hebben wat rondgekeken in speciale winkeltjes en van alles gezien, zo ook ergens een mooie oude Chinese medicijnkast, met tientallen laadjes. Daar hebben we een paar dagen over nagedacht. Maar ladekastjes zijn weer niet praktisch als je er ook glaswerk in wil zetten, en we hebben ook nog een hele boodschappenkist met souvenirs van vakanties. We nemen namelijk altijd een kleinigheidje mee wat typisch is voor dat land of die streek. Vaak zit er dan alcohol in want de alcoholliefhebberij schuilt in menig mens, ook in verre oorden. Daarom zijn we op een vrijdag heel vroeg naar de woonboulevard in Heerlen vertrokken. Niet vroeg genoeg want de parkeerplaats was al behoorlijk vol aan het lopen. Nou ja zondags staan er wel eens ooit files naar toe, en nu waren er toch nog enkele parkeerplekjes vrij. Laten ze bij Ikea nou net de kast hebben die we zochten, een mooie vitrinekast, met de naam Stockholm. Veel glas, en ook nog een aantal glazen legborden. Gelukkig had de kassajuf gezien dat we een doos te weinig hadden. Anders had dit blogje wellicht gegaan over het feit dat er bij Ikea altijd wat ontbreekt. Maar nee alles zat keurig in de dozen, geen schroefje tekort. Het in elkaar zetten was warempel nog een leuk karwei ook. Ik met mijn twee, een beetje linkse handen kreeg het zelfs voor elkaar om thuis dezelfde kast in elkaar te zetten als in de winkel stond. Onder in de kast staan nu wat glazen, en wat lekkers te drinken staat er naast. De rest is nu voor een wisseltentoonstelling van souvenirtjes.

stockholm

16 Comments

  1. Frank, mooi geprobeerd te vertellen, met de “enige weerstand van de vrouw”, het was gewoon het vetto van de vrouw, einde discussie en dan heb je niks meer in de pap te brokkelen.

    Sjoerd, proficiat met de vrouw…. 😉

  2. Goede morgen Frank, toch een leuk kastje van de IKEA, ik heb wel kleine dingen van die zaak in huis, kleedjes, toiletborstels en dat soort zaken, maar geen grote kasten of andere meubels. Ik was wel van plan om een stel boekenkasten aan te schaffen, maar waarschijnlijk gaat iemand die graag dat soort dingen doet, die voor mij op maat maken.
    Fijne woensdag gewenst.

  3. De Stockholm valt qua naam nog mee, ik lig altijd dubbel om de namen van alle meubels bij Ikea de bjorn,Benny, Agneta nou ja ik zie daar altijd de halve Abba voorbij komen. Maar eerlijk gezegd wij hebben ondertussen in de badkamer en slaapkamer ook een aardig woordje Zweeds staan.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.