Zwervende kiezer
Zwervende kiezer

Zwervende kiezer

Day Of MonthMet de naderende verkiezingen bekruipt me altijd het gevoel van wat zullen we nu weer moeten stemmen. Een leuke uitdaging is het gebruik van stemwijzers. Je vult een aantal vragen in en je krijgt fijn de oplossing van je probleem. De ellende van de uitkomst is dat die nooit voldoet aan het idee waarop ik zou willen stemmen. Meestal klopt het wel met wat ik vroeger zou stemmen, maar als die partij zo faliekant naast zijn beloftes zit is mijn vertrouwen daarin weg. Eigenlijk kom ik uit een rood nest, de PvdA, maar Den Uijl zou zich in zijn graf omdraaien als hij het resultaat ziet van wat er met zijn partij gebeurt is. Dat geldt waarschijnlijk ook voor Paul Rosenmöller voor zijn GroenLinks, maar die hoeft zich daar niet voor om te draaien, alleen te verstoppen voor die bejaarden in de partij.
Volgens de stemwijzers hoor ik bij een van de twee thuis, maar ik voel me er niet meer thuis, eerder door bedrogen… Niet dat de partij van die zakkenvullers, de VVD in aanmerking komt, of blonde Greet. Nee, ik ben geen zwevende kiezer geworden maar een zwervende kiezer, ik ben helemaal de weg kwijt in het politieke landschap.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Na wat omzwervingen op de linkerflank, dacht ik bij de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer er goed aan te doen om terug te keren naar de oude vertrouwde PvdA, zodat Rutte hopelijk niet in het Torentje terecht zou komen. Nog nooit heb ik zo snel spijt gekregen van een stem … 🙁
  Bij de Statenverkiezingen heb ik tot nu toe eigenlijk altijd gestemd met het oog op zaken die in de provincie spelen, maar nu moet ik dus ook nog eens rekening houden met de samenstelling van de Eerste kamer. Het wordt er allemaal niet makkelijker op, maar met de PvdA ben ik voorgoed klaar.

 2. Heb de stemwijzer ook een paar keer doorlopen, maar ben er nog niet wijzer van geworden.
  En dan ook nog nadenken over het waterschap, daar heb ik al helemaal niks mee.

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Ik ken je probleem van het spoor bijster zijn……………..
  En of je nu door de kat of de hond gebeten wordt, een zooi blijven ze er toch van maken en men haalt het geld toch wel uit je zakken, niet de rechter dan de linker.

 4. Ik begrijp wat je bedoelt, helaas heb ik dat ook nog bij de SP. Na een mailcontact, voornamelijk vanaf mijn kant, want ze reageren niet graag op mij blijkbaar, heb ik het vertrouwen opgezegd. Want geen antwoord geven op mijn vraag en eromheen draaien is niet echt waar ik van hou.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Goede morgen Sjoerd,soms denk ik dat het helemaal niets meer uitmaakt, beloftes maken geen schuld meer, ze worden gelijk na de verkiezingen vergeten. Ik stem SP hopelijk kunnen ze iets voor ons land betekenen, maar ik ben bang dat het tegenwoordig de EU is die de lakens uitdeelt en dat we niets meer in te brengen hebben, dan ons belastinggeld.
  Toch een fijne vrijdag gewenst.

 6. wellicht dat na alle ellende die VVD, PVDA, en D66 over ons hebben uitgestort we ooit Balkenende nog als heilige zullen vereren. Er zijn partijen die nog nooit mee hebben geregeerd of gedoogd, die goede ideeen hebben. Die hebben daardoor nog niets verkeerd gedaan, wie weet wordt het dan beter. Vooraf roepen zoals Rutte deed (haha) dat ze het land kapot zullen maken, geef ze eerst eens een kans.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.