Schenker op zaterdag
Schenker op zaterdag

Schenker op zaterdag

bVision Photography

Day of MonthDe firma Orenstein & Koppel werd op 1 april 1876 opgericht en was daarmee een van de oudste locomotief fabrikanten in Duitsland. Bij deze firma bestelde DSM 6 nieuwe rangeerlocomotieven voor de locatie Geleen. De eerste Loc met type nummer 26946 werd als DSM 1 in 1978 geleverd. Het was een type MB 400 N uit de 5e NK generatie. Deze loc staat dan ook op de foto’s bij deze pagina. Hij staat momenteel bij de locloods op het Chemelotterrein in Geleen. Even snel uit de auto, genomen met mijn mobieltje…

bVision Photography

In 2003 werd de loc eigendom van Railion, die destijds als zijnde niet core business, het railvervoer van DSM overnam. In 2009 werd dit DB Schenker. Ik weet niet wat er verder nog met deze loc gebeurt, maar het lijkt erop alsof deze uitgerangeerd is. Maar wellicht dat de schijn bedriegt

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.