Trafohuisjes bVision.nl

MaartWie van Hoensbroek naar Maastricht wil heeft vele opties om te rijden, een daarvan is binnendoor, een optie die ik meestal prefereer. Een van mijn favoriete routes is dan via Schimmert. Ik rij dan via Groot Haasdal de Kleverstraat naar onderen richting Valkenburg en dan via Meerssen naar Maastricht. Autoweg is voor mij eigenlijk nooit een optie.

Trafohuisjes bVision.nl

En laat nu net op het kruispunt van Groot Haasdal en de Kleverstraat dit magnifieke trafohuisje liggen. Dat angstvallig bewaakt wordt door de omwonenden en door Maria… Gezien dit ook mooie kapelletje dat er vlak bij ligt, en overigens een rijksmonument is. Groot Haasdal en Klein Haasdal (samen Hazel genoemd) zijn twee gehuchten behorend bij Schimmert in de gemeente Nuth. De naam Haasdal is waarschijnlijk afkomstig van het Germaanse “habukas dala” = “dal van de havik”. Ook de watertoren waar Schimmert zo trots op is, ligt in Haasdal…

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

14 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, ik dacht eerst dat het kapelletje een dubbele functie had, maar nee dus. Het huisje staat er naast, dat zag ik toen ik wat beter keek.
    Ik wens je een fijne zondag toe.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.