Vaste telefonie
Vaste telefonie

Vaste telefonie

Day Of MonthIk vraag me af wie er thuis nog een vaste aansluiting heeft van het good old KPN. Wij in ieder geval niet. Gisteren hebben we met een aantal mensen gediscussieerd wat het nut is van vaste telefonie als toch de meeste mensen een mobiel hebben en op deze wijze communiceren. De meesten van onze leeftijd, de vroeg bejaarden zal ik maar zeggen, lopen ook dag en nacht met zo’n ding rond. In veel werkomgevingen wordt Lync of een ander communicatieplatform via de pc geïmplementeerd, dus wat moeten we nog met die vaste telefoon. Het is veel makkelijker communiceren met oortjes of een koptelefoon op je hoofd, dan de hele tijd zo’n onhandige hoorn in je vingers hebben. Volgens mij wordt het bij veel bedrijven mobiel, tenzij. Waarvoor tenzij de receptie/telefonist is, of een service- of helpdesk. De oude telefoon zal zijn plaats moeten afstaan aan de mobiele, met als tussenstap skype-achtige oplossingen… U mag uiteraard een andere mening hebben, en hier ventileren, ik hou me aanbevolen.
Er zijn overigens wat problemen met de bereikbaarheid van mijn site, daar wordt aan gewerkt…

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Annette Barendregt

  Ik voel me opeens erg bejaard. Want ja: ik gebruik nog een vaste telefoon. Gewoon, omdat ik gratis kan bellen naar alle vaste nummers. En dat scheelt nogal wat! Ik heb natuurlijk geen telefoon met een snoer, maar een handsfree modelletje. Maar in het kader van mijn lijfspreuk:”Je kan je geld maar 1 keer uitgeven” blijf ik dit abonnement gewoon lekker aanhouden. Naast mijn mobiele. Leuke scheikundige symbolen heb je gekozen als kop! Heel apart! Fijne Paasdagen!

 2. Een vaste lijn is zeker op zijn retour, bedrijven willen deze nogal aanhouden voor de bedrijfszekerheid of een alarminstallatie die er achter zit.
  Zelf heb ik ook geen vaste lijn, alleen nog mobiel. Hans

 3. Frank-103

  We hebben een kpn pakket met telefoon, internet (glasvezel) en tv. Bellen ’s avonds en in het weekend gratis. We hebben dus nog een vaste lijn!

 4. Wij hebben nog een landlijn én alle drie een mobiele telefoon. Als ik echt lang met een vriendin wil bellen, bel ik met onze naar haar vaste lijn. Dat kost ongeveer 10 eurocent per uur. Stukken goedkoper dan met mijn mobiel.
  Eigenlijk houd ik niet eens van bellen…

 5. Aan de andere kant was het vroeger wel lekker rustig; ik nam in elk geval nooit mijn telefoon mee naar school want het snoer was te kort. Maar zonder gekheid: alleen mijn moeder, een buurvrouw en aanbieder van abonnementen bellen nog op het vaste nummer. Het is dat het gratis is bij mijn telecom-abonnement maar anders…

 6. ria

  Hier sinds kort wel weer een vaste omdat we die bij een abonnement bij zeelandnet kregen. Joop gebruikt hem vaak om te bellen dat vindt hij toch net iets handiger.

 7. Goedemrogen Sjoerd, oh nee.. goedemiddag al weer…

  Ik heb nog steeds een vaste telefoon.
  En ik hoef ‘m niet kwijt. Er zit een antwoordapparaat aan vast.
  Dus als ik aan de wandel ben en jij zou bellen, dan krijg je te horen:
  “Dit is het antwoordapparaat van Marlou… etcetera”

  Maar… ik heb óók een mobieltje.
  Dat is handig voor onderweg.

  Ik bel alleen heel weinig, want eigenlijk communiceer je al zo veel via internet, de iPad, de laptop…

  En een praatje met de buurman op de stoep natuurlijk!

  Dag!
  Groetjes van Marlou

  .

 8. KPN is hier allang de deur uit, ondanks dat manlief tot 1 januari 2015 er voor ruim 7jaar werkzaam was als Lean Consultant. Wij hebben al decennia Ziggo all-in-one. Ik heb dus nog wel een vaste aansluiting, maar gebruik hem NOOIT. Ik heb hem omdat hij gratis in mijn abonnement zit, alleen betaal ik als ik bel en dat doe ik dus niet. Altijd mobiel, zit in mijn abonnement daar en daar kom ik genoeg mee uit…

 9. Omdat ik ooit problemen had met de Alkmaarse versie van UPC, heb ik de kabel de deur uitgedaan en kijk ik al een jaar of 7 probleemloos TV (en Internet) via ADSL en dus via de ouderwetse vaste telefoonaansluiting. Bellen daarover doe ik voor 0,9 ct/min. Aan een GSM ben ik nog nooit begonnen en op m’n gewone vaste telefoon zit een antwoordapparaat, waardoor ik hem in veel gevallen later op pak en afwerk als het mij schikt. En dat is dan ook meteen mijn probleem met overal mobiel beschikbaar zijn voor Jan en Alleman die je uit verveling belt en dat best op een ander moment had kunnen doen. Mensen die alles via de mobiele telefoon doen en dat ding ook altijd oppakken met de hoogste prioriteit, komen bij mij over als stresskippen. Ik wordt moe van ze en heb met een deel zelfs medelijden. Het kan nog erger als mensen dat achter het stuur doen en er ongelukken van komen.

 10. Wij hebben nog de vaste aansluiting voor het bellen naar het buitenlad.
  En een slecht mobiel bereik in huis is ook een reden waarom wij nog vaste telefonie hebben.
  Maar ik denk wel dat skype of soortgenoten de toekomst zullen bepalen.

 11. Goede morgen Sjoerd, ik heb naast mijn mobieltje ook een vaste lijn, die gebruik ik nog het meeste moet ik zeggen. Dus er zijn genoeg mensen denk ik die nog steeds aan een draadje hangen om te bellen. Altijd prettig om meer mogelijkheden te hebben vind ik zelf tenminste.

 12. in belgie is bellen met vaste telefonie na 5u ’s avonds tot 8 u ’s morgens gratis, in eigen land, en het zit in je pakket van je internetleverancier, waarom dan niet gebruiken…..ik ken er nog veel die dit zo doen, en de rest gebruiken ze hun gsm

 13. Wat heet vaste telefoon, iedere kabelboer doet er nog een bij het “Alles in een” pakket. We gebruiken hem nooit, we hebben het nummer aan niemand door gegeven, en heel soms worden we gebeld op dat nummer. We pakken nooit op.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.