Het Internet der Dingen
Het Internet der Dingen

Het Internet der Dingen

Day Of MonthHet internet is verworden van een datanetwerk naar het internet der dingen (IoT). Waren het vroeger alleen dataverbindingen die gebruik maakten van dit internet, momenteel maakt vrijwel alles gebruik van dit net. Of het nu een Google glass is, of een (skype)telefoon, domotica voor in huis, om vanuit je auto alvast de verwarming aan te zetten en koffie te maken, het uitlezen van slimme meters en meer van dit soort handige dingen of de geldautomaten bij Appie, navigatie in de auto, of nog verder de zelf rijdende auto. Waar we nog niet over nadenken is of dit ook wel veilig genoeg gebeurd, we gaan er vanuit dat deze apparaten het gewoon doen, en niet dat de buurman het warm heeft en de pastoor in plaats van de wijn, die net vers gemaakte koffie voorgezet krijgt. Voorspellingen, die nog maar een klein beetje vooruit lopen laten zien dat straks meer Dingen gebruik maken van dat Internet, dan personen gebruik maken van dat net. De mens is dan van ondergeschikt belang. En wie is er dan nog bang voor de Russen of de Chinezen. Hackers en Internet Junkies, die regeren straks de wereld. Een beetje gechargeerd uiteraard, maar het komt eraan. Zoek maar eens op IoT (Internet of Things).

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. De toepassingen zijn nog lang niet uitontwikkeld, grenzen zijn er over het algemeen niet meer door het internet.
  vervelend is wel dat als het weg valt alles ook stil komt te staan. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. ja, maar wat de toekomst ook mag zijn, zeer goed of zeer angstaanjagend, we hebben er maar mee te doen en moeten ons bewapenen. Maar dan geen vechtwapens natuurlijk, maar meer gebruikersgereedschap en leren hoe het allemaal moet, door mee te doen.

 3. Fien

  het is nog steeds de tegenwoordige tijd. En niet iedereen maakt er al gebruik van.
  En verander voor mij even gebeurd in gebeurt. Tegenwoordige tijd hè. Ik weet dat het zeuren is.
  Hoop voor je dat je vandaag vrij hebt.

 4. Zo lang het gaat om betrekkelijk kleine dingen die mislopen, dan valt het leed nog wel te overzien. Maar het wordt anders wanneer hackers vat krijgen op zaken als elektriciteitscentrales, sluizen, gemalen en weet ik wat nog meer …

 5. Goede morgen Sjoerd, de trein dendert door en we kunnen niet meer uitstappen vrees ik.
  Maar zolang we dan maar proberen om menselijk te blijven, gaat het misschien wel meevallen.
  Ik wens je voor vandaag een fijne goede vrijdag toe.

 6. Ha die Sjoerd!

  soms, ja heeeel soms zou ik wel eens terug willen naar de vorige eeuw.
  Naar die tijd zonder internet.
  Dat je naar de radio kéék…

  Maar ja… dat zijn onwerkelijke dromen.
  We leven nu en we gaan het nu maken.
  Maar … gewoon voorzichtig!

  Dag!
  Fijn weekeinde, Marlou

  .

 7. Mensen gaan daar eigenlijk best ver in. Eigenlijk zorgen we er voor dat we zelf overbodig worden gemaakt. Vreemd als je er zo over nadenkt. Toch maar blijven bellen via de kpn 😉

  Love As always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.