Volvo 144
Volvo 144

Volvo 144

bVision Photography

Day of MonthDe auto welke deze week in de picture staat is in Ermelo bij het station gespot door Di Mario. Het betreft hier een Volvo uit de 140 reeks. Om precies te zijn is dit een Volvo 144S de luxe en een B20 motor van 124 pk (4 cil). Met als bouwjaar 1970. De wagen is ingevoerd. De Volvo 140 reeks is uitgebracht in vier modelvormen.

  • de 142 een 2-deurs sedan
  • de 144 een 4-deurs sedan
  • de 145 een 5-deurs stationwagen
  • de 145 Express, een 5 deurs station met verhoogt dak.

bVision Photography

Langzaam maar zeker raakte de Volvo Amazon uit de gratie en moest worden vervangen door een meer bij de tijd ogende automobiel. De onverslijtbare wagen raakte gewoon te gedateerd. De 140 serie was hiervan dus de opvolger, later gevolgd door de 160 reeks. Om een beetje tegemoet te komen aan de duet rijders werd er een extreem hoog uitgebouwde 145 Express uitgebracht. Dat moest de oprukkende busjes zoals de Volkswagen Transporter en de Ford Transit overbodig maken. Helaas was dit ijdele hoop.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Frank-103

    Dit is echt zo’n model dat een kind tekent als je hem een auto laat tekenen, een vierkante blokkendoos. Dan vind ik bijvoorbeeld de Opels uit die tijd een stuk leuker om te zien.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.