Paasspanning in Elsloo
Paasspanning in Elsloo

Paasspanning in Elsloo

Trafohuisjes bVision.nl

AprilVandaag op deze waarschijnlijk mooie eerste paasdag zakken we af naar het Limburgse dorpje Elsloo met zijn prachtige kasteel aan de voet van het dorp, langs het Julianakanaal. Als ik kijk naar de ligging van het kasteel heeft het oorspronkelijk zicht gehad op de Maas, en is het kanaal er gewoon tussenin geplempt. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Het huisje ligt aan de stationsstraat en ligt op de weg van het centrum van het dorp, naar het kasteel. Het ligt wat hoger dan de weg en je rijdt er voorbij zonder het te zien.

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje heeft een enigszins afwijkende vorm door de aan de zijkant geplaatste schoorsteen, een beetje Amsterdamse stijl. Maar voor de rest mooi onderhouden. De luiken zitten nog erin en zijn hier niet gewoon dichtgemetseld zoals in de meeste van deze huisjes is gebeurd. Een nee, de schoorsteen is niet omdat er een kachel in dat huisje staat, maar is voor de afvoer van de warmte die ontstaat bij het transformeren van de 10.000 volt tot de laagspanning van 400/230 Volt.

Trafohuisjes bVision.nl

Ik wens jullie allen een hele mooie eerste en tweede paasdag toe. Geniet van het weer, nu kan het…

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, weer een andere vorm, er is meer variatie in de huisjes dan ik wist.
    Jullie daar in Limburg ook heel fijne Pasen gewenst. Eet niet teveel eitjes.

  2. Wat een mooi huisje zeg. Netjes ziet het er uit. Ik weet niet of het vandaag net zulk mooi weer wordt als toen de foto gemaakt werd, maar we gaan wel proberen te genieten van de dag.

    Love As Always
    Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.