MG à la Bond, James Bond

MG à la Bond, James Bond

bVision Photography

Day Of MonthDinsdag ging ik vol goede moed de garage in om de MG af te gaan tanken. Ik had er tussendoor wel nog mee gereden, maar de tank was niet echt vol meer. Maar helaas, de sleutel draaide wel in het contactslot, maar dat was dan ook alles. Nieks, Nakkes, Nada. Het gegrom van de uitlaten bleef achterweg. Mmm, een paar weken terug deed de accu het toch echt nog. Want ik was ermee op pad geweest. Dan maar even aan de lader, maar dat hielp ook niet echt. Blijkt zo’n ding niet echt geschikt om met nul volt om te gaan. Na veel gepruts ging er uiteindelijk toch een lampje branden, het LED-je van het alarm. En met de lader erop deed ook de verlichting het weer. Strange, na een paar minuten laden met de stadslichten aan kwam er ook beweging in de amperemeter. Dus de verlichting maar weer uitgezet. Uiteindelijk daalde de laadspanning en was de accu vol genoeg om te starten. U raadt het al, gauw de jas aan en erin springen om een kleine tocht te maken. Alle vuil erop, ramen niet schoon, maar wel even scheuren door het Limburgse heuvelland om dat Magische Gevoel weer terug te krijgen. Alhoewel, als ik de uitlaten hoor brullen zit dat er meteen weer in. Sorry milieufanaten, waaronder ikzelf, maar 1 op 15 is toch redelijk… Nu eerst nog gaan tanken, want zonder stroom en zonder benzine is wat veel van het goede. Ik moet er overigens niet aan denken dat er straks zelfrijdende auto’s bestaan. Volgens mij monteer ik dan een punt vijftig op de MG, zoals bij de Aston Martin DB5 van James Bond en ga er mee op jacht, hunt the sloth. En wie niet weet wat een punt vijftig is kan hier even kijken…

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Ja, als het niet meer werkt dan heeft dat een oorzaak, en het moet verholpen, en daar zijn dan mensen voor. Zo redeneer ik, en neem het tot me en denk er het mijne van. Wat je net las.

 2. Frank-103

  Alarm etc blijven stroom verbruiken, een paar weken stil staan gaat niet. Gelukkig is de accu niet stuk gegaan, dat is mij wel eens overkomen toen ik de lampen was vergeten uit te doen.

 3. Gelukkig heb je je raspaardje weer op de benen gekregen.
  Kan me voorstellen dat je even lekker wilt scheuren daar is hij voor gebouwd, milieu is meer dan een auto denk ik zo. Hans

 4. Annette Barendregt

  Zo’n zelfrijdende auto wil ik ook NOOIT. Wat is er dan nog voor lol aan? Nee, lekker gas geven, sturen en schakelen. Mijn auto’s heeft al veel taken over genomen, met zijn regensensor en achteruit camera. Maar genoeg is genoeg. De rest doe ik zelf!

 5. Tja, op die zelfrijdende auto’s heb ik het ook nog niet zo, maar of het nu veel veiliger op de weg wordt, wanneer jij een punt 50 op je bolide monteert, daar heb ik eerlijk gezegd nog meer twijfels bij.
  En wat die MG betreft: keep it rolling!

 6. Ik zou onmiddellijk stappen ondernemen om dat niet meer te laten gebeuren. Niets is zo erg als je weg wilt en de auto, hoe mooi dan ook, vertikt het. blijft voor mij een raadsel hoe je hem (of haar ) toch weer aan de praat hebt gekregen. Toch middels de lader?

 7. Ha di Sjoerd,

  wat heb je toch een lekker karretje!
  Kan me voorstellen, dat je wilt, dattie het altijd doet!!

  Ik zie je lekker door de mooie Limburgse heuvelen toeren.
  Prachtig!

  groet van Marlou

  .

 8. Goede morgen Sjoerd, ja zo’n James Bond gevoel kan ik me wel voorstellen. Gelukkig kreeg je de accu weer opgeladen, toch maar even controleren waar de stroom weglekt, want als je er pas nog mee had gereden en er niets aan de hand was, dan is de accu toch wel heel snel achteruit gegaan.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: