Oud

Oud

Day Of MonthHoe oud deze boom is weet ik natuurlijk ook niet, maar zeker is dat er niet veel leven meer inzit na de laatste aanval van Thor. Als je hem zoekt moet je binnendoor van Eijs naar Baneheide rijden. Een weg die je niet echt makkelijk vind. Dan kun je hem bijna niet missen. Geheel in het vrije veld staat hij daar dood te wezen. Niet gevonden door familie of vrienden. Die waren wellicht al eerder dood dan hij. Alleen in het holst van de nacht, als sprookjes herleven, danst ook deze boom nog even mee met twee bliksemgeesten, Vingir en Hlora…. Volgens mij durfden zelfs de Bokkenrijders niet door dat veld als het donker was. En geloof me of niet, af en toe is het nog steeds niet pluis in het Limburgse heuvelland.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Frank-103

  Onze kat Loki durft daar vast wel rond te lopen, maar zijn aanwezigheid zal juist door anderen weer minder gewaardeerd worden, als kwelgeest zijnde…. 😉

 2. Ik zie twee handen die opgeheven naar de hemel staan, of er hulp nodig is.
  Kan me voorstellen dat als de witte wieven over de landerijen trekken of de donder en bliksem ontwaakt, dat de fantasie zich wraakt. Hans

  Ot. heb een song voor je gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”.

 3. Natura artis magistra, de natuur is de leermeester van de kunsten, zoals we weten van de Amsterdamse dierentuin. En de meester zelf blijft natuurlijk superieur. Mooi kunstwerk!

 4. Goede morgen Sjoerd, zo kan dus een boom kracht uitstralen, als hij dood, gespleten door de bliksem midden in een leef veld staat, mooie foto.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: