DAF A107

DAF A107

bVision Photography

Day of MonthNiet alleen luxewagens hebben mijn interesse, ook oude vrachtwagens, zoals deze DAF A107 in het DAF museum in Eindhoven. Daar moet u als u in de buurt bent echt eens gaan kijken. We schrijven 1955 als dit exemplaar van de band rolt. Met een Hercules JXE 3 benzinemotor met maar liefst 91 pk.

bVision Photography

U begrijpt, het is geen zware vrachtwagen, maar meer een handig hulpje met een open laadbak en maar maximaal 850 kg lading. Met een totaal gewicht van 1500 kg meer een bestelwagen, wel mooi voor onderhoudsmonteurs die af en toe een een afsluiter of zo moesten verplaatsen. Deze auto is opgebouwd uit twee wrakken, welke door vrijwilligers weer zijn samengevoegd tot dit mooie exemplaar. De wagen werd veel ingezet op de terreinen van de olieraffinaderijen, hij stamt oorspronkelijk uit Curaçao

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Mooi dat dit prachtige exemplaar net op tijd aan de vergetelheid is ontrukt.
    Ik vind niet alleen oude, maar ook veel van de huidige vrachtwagens wel boeiend en interessant. Ik kan daar bij de vernieuwing van de N381 ook steeds weer met plezier naar kijken.

  2. Mooi weer als nieuw gemaakt, ze zouden er een foto van ‘voor’ en ‘na’ bij moeten zetten, dan weet je pas hoeveel werk eraan is verricht.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: