Spanning aan de Kaag…
Spanning aan de Kaag…

Spanning aan de Kaag…

Trafohuisjes bVision.nl

AprilNiet altijd gaat het van een Lei(d)en dakje. Van onze Leidse Glibber Emile kreeg ik het volgende mailtje:
Hoi Sjoerd,
In het kader van beter mee dan om verlegen, hier een trafohuisje dat ik tijdens het varen in de polder tegenkwam. Weet er verder niets vanaf maar zag hem opeens en dacht klik klik klik 🙂
Groetjes,
Emile.
De foto’s waren in ieder geval prima, en het het trafohuisje was zeker logwaardig. Zo’n trafohuisje staat er nog niet op dus, aan de slag … (ik ga dan ook eerst zelf op zoek zonder een mailtje terug te sturen om meer info)

Trafohuisjes bVision.nl

Met die info moet je het gewoon mee doen. Gelukkig stond er een naam op het trafohuisje, Stingsloot. En zoeken op Google naar Stingsloot leverde me de Leidseweg op en dan is het een kwestie van met Google maps de weg te volgen tot ik het trafohuisje tegen kwam. En dat kan soms een heel eind lopen zijn… Vooral als je de verkeerde kant uitloopt.

Trafohuisjes bVision.nl

Stingsloot maakt samen met Watertuin deel uit van de gemeente Gemeente Kaag en Braassem. En van alle drie had ik uiteraard nog nooit gehoord. En zo zie je maar weer dat weg in Nederland soms meer oplevert dan een vakantie naar een warm land in Europa. De gemeente is de gemeente van Swiebertje (Joop Doderer) en André van Duin, maar ook van Joop Zoetemelk die gisteren hier in het zuiden meedeed aan de Amstel Gold Race voor toerfietsers. En zo maakt LG het toch nog actueel…

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

  1. Ik heb je aardig aan het werk gezet zie ik. Heb daar vaker gevaren maar hij was mij nooit opgevallen. Sinds jou trafohuisjes serie ontgaat ons natuurlijk geen enkel trafohuisje meer en zetten we je gewoon aan het werk 🙂 Maar ik heb nu weer een mooi verhaal als ik er met kennissen vaar.

  2. eigenlijk had ik dit wel van je verwacht, jij hebt niet veel nodig om iets te vinden.
    Gisteren moest ik nog aan je denken, we gingen naar Sittard en daar stond in de wei een trafohuisje, vol grafitti, maar ik dacht, dat heeft ie zeker al duizend keer gezien

  3. Goede morgen Sjoerd, leuk zo’n ‘Ontdek je plekje’ speurtocht. Goed dat er een naam op het huisje stond zodat jij het hebt kunnen vinden. Zo zie je maar dat mensen overal aan jou denken, het is een huisje met een beetje een verwaarloosd uiterlijk, maar goed dat LG je die heeft gestuurd. Ik kende die twee gemeenten ook niet moet ik zeggen, dus weer wat geleerd.
    Voor vandaag een fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.