Mijn bijtjes – door Frank
Mijn bijtjes – door Frank

Mijn bijtjes – door Frank

Vorig jaar hadden metselbijtjes een aantal eitjes gelegd in mijn insectenhotel. Deze eitjes zijn uitgekomen, de larfjes zijn afgelopen zomer gegroeid en hebben de winter als pop doorgebracht. Bij de eerste warme dagen zijn de nieuwe bijtjes, een paar weken geleden, allemaal uit gevlogen. Inmiddels is het opnieuw druk bij de ingang, diverse bijtjes hebben inmiddels hun eitjes weer gelegd en het holletje weer dicht gesmeerd. Deze week stond ik te kijken, en op het juiste moment met mijn Iphone te filmen, toen een van de bijen haar kraamkamertje klaar had, en zich omdraaide om er weer een eitje in te leggen. Daarmee is weer gezorgd voor de kroost van volgend jaar. Een druppeltje op de gloeiende plaat, maar het draagt bij aan het voortbestaan van de bijen.

17 Comments

 1. Geweldig mooi om te zien! Je ziet die hotelletjes steeds vaker 🙂
  Nou vind ik bijtjes wel leuk, anders wordt het als er een heel nest muggen of andere irritante insecten in gaan zitten 🙁

 2. Dit vind ik zo mooi om te zien! Ik ben blij dat er nog mensen zijn die graag iets (terug) doen voor de natuur. Iets kleins kan iets groots betekenen. Wij hebben een insecten/bijentoren gekocht. En we hebben voornamelijk vlinder- en bijenaantrekkende bloemen en planten in de tuin.
  Leuk filmpje: kort maar krachtig 🙂

 3. Mooi, Frank! Ook hier zijn de bijtjes intussen uitgevlogen en met het mooie weer van de afgelopen werd het hotel weer verkend voor hernieuwde bewoning. Elk nieuw bijtje is er weer eentje waar we blij mee moeten zijn. En het gezoem en de aanblik van de bijen geven het terras ook nog weer wat extra sfeer. Kortom: wij spreken hier van een win-win situatie. 🙂

 4. Wat een ontzettend leuk idee, zo’n bijenhotel! Een zwaar onderschat beestje. Zonder bijen zou het leven op aarde er heel anders uitzien. En wat een mazzel dat je zo’n intiem moment kon filmen! Ik heb genoten, Frank!

 5. Prachtig Frank…

  en ik ben het niet met je naamgenoot eens: bijen horen overal…
  Zonder bijen geen mensheid!

  Ik heb een appelboom in de tuin: zonder bijen geen appels…

  Dus… ik heb ook een bijenhotel.
  Blij voor de bij!!

  Bravo…
  Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.