Sint Jansgeleen

Sint Jansgeleen

bVision Photography

Day Of MonthWie sjoen ós Limburg is (1)

Sint Jansgeleen. Een haakvormige hoeve van baksteen met speklagen van Mergel (1720-1730). Ingangspoort met valbrugsponning waarboven herplaatste Wapensteen (1571) De schuur en de stallen zijn na een brand herbouwd. Het kasteel Sint-Jansgeleen of Spaubeek lag op de linkeroever van de Geleenbeek. wat overgebleven is zijn de bijgebouwen die u hier ziet. Vroeger was er een gracht omheen. Het hoofdgebouw is helaas in de jaren dertig van de vorige eeuw ingestort. Het kasteel was een tijdlang de residentie van de heren van Geleen uit het geslacht Huyn van Geleen. Sint Jansgeleen vindt u als u van Geleen naar Spaubeek rijdt, net voor de brug onder de A76. Een mooi begin van wellicht een stormachtige bevrijdingsdag

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Dat mag met recht een prachtige hoeve genoemd worden. Je tweede foto is erg mooi met het doorkijkje door die poort.
    Tijdens mijn tienertoerjaren heb ik in de buurt van Valkenburg eens een nacht in zo’n mooie oude hoeve in het hooi geslapen. Dat was een bijzondere ervaring, waar ik nog steeds met plezier op terugkijk..

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: