Trafo’s in de industrie
Trafo’s in de industrie

Trafo’s in de industrie

Trafohuisjes bVision.nl

MeiAls de omgeving het toelaat is het niet echt noodzakelijk om trafo’s in een huisje te plaatsen. Vooral in industriële omgevingen zie je ze wel eens buiten staan. Vaak nog onder een afdak maar ook zoals hier in de vrije buitenlucht. De fabrikant van deze is de firma Pauwels uit België. De primaire zijde is 10 kilovolt, secundair staat op de trafo 380 Volt, maar dat is inmiddels overal 400 Volt geworden en dat is ook wat deze trafo levert. Hij stamt uit 1967 en is dus inmiddels ook alweer meer dan 50 jaar oud. Een goede investering dus, en ook in de buitenlucht kunnen ze met goed onderhoud best wel oud worden.

Trafohuisjes bVision.nl

In principe verschillen deze trafo’s niet van de broertjes die binnen in een huisje staan. Wel gebeurt het vaker dat dit soort trafo’s met een specifiek doel buiten staan. In dit geval zie je op foto 1 en 3 een aantal zware motoren staan die pompen aandrijven. Met grote vermogens en hoge aanloopspanningen is het verstandig om dan niet teveel kabellengte tussen de trafo en het gebruiksapparaat te hebben.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

14 reacties

  1. Als techneut is dit het neusje van de zalm.
    Betrouwbare techniek, olievat aanwezig voor de isolatie en een paar flinke koelribben.
    50 Volt op de hoogspanning verliezen is niet zo erg als aan de secondaire kant. Hans

  2. Frank-103

    Ik had nog nooit een trafo zonder huisje gezien of de trafo die in een huisje staat, heel boeiend plaatje dus! Ik denk dat het plaatsen van een trafo in een huisje meestal de voorkeur heeft, ook op bedrijventerreinen, de trafo wordt dan niet vuil en gaat niet roesten, minder kans op vandalisme etc. Ik zou hem alleen in de open lucht plaatsen als hij daar heel tijdelijk staat.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.