Geschoren – door Frank
Geschoren – door Frank

Geschoren – door Frank

Gisteren heeft de dierenarts, of beter gezegd zijn assistente onze Cookie geschoren. Hij begon weer klitten in zijn vacht te krijgen, en op een gegeven moment is dat dan zo erg dat alleen scheren nog helpt. We proberen hem wel te kammen, en we knippen ze er zelfs wat klitten tussen uit, maar een kat van acht kilo die zich zowat in zijn eigen vel kan omdraaien, die houd je zonder vechtpartij niet in bedwang. Het gaat ook lang goed, de eerste klitten die constateren we op enig moment en goed twee weken later is het zo erg dat hij geschoren moet worden. Wacht je dan nog te lang dan gaan die klitten ook zo strak tegen de huid aan zitten dat het het dier pijn doet. Dus krijgt hij één keer per jaar een spuitje, zodat hij een paar uurtjes slaapt en dan kan hij er weer een jaartje tegen. Meteen wordt daarbij even naar de tandjes gekeken, zodat hij ook stevig in zijn brokjes kan blijven bijten. Een jaarlijks onderhoudsbeurtje zou je kunnen zeggen. In de komende maanden groeit de vacht wel weer aan, hij hoef toch niet naar tentoonstellingen. Overigens zijn zusje TicTac heeft hetzelfde probleem, maar die is een paar maanden geleden al aan de beurt geweest. Hieronder een foto van gisterenmiddag, waar hij al weer aan het eten is samen met zijn zusje. Zo als je ziet zit TicTac al weer mooi in de vacht.
Cookie en TicTac

14 reacties

  1. jaaaaaaaa hahahaha een pers bijhouden is gewoon een crime! Mijn oom heeft persen gehad, prachtige kattenras, maar dat onderhoud en als ze dan niet willen, kortom, het is lang geleden dat ik dit gezien heb, maar ik was ermee bekend 😉

  2. Dit vind ik wel heel bijzonder. Ik heb een diploma om honden te trimmen, en heb vroeger zelf een angorakonijn gehad die ik altijd moest kammen en knippen, maar van een kat die geschoren moet worden, heb ik nog nooit gehoord. Geweldig dat jullie dit doen!
    Groetjes Kakel

  3. Goede morgen. In het asiel krijgen we regelmatig langharige dieren binnen , die zo in de klit zitten , dat hun huid al wonden heeft. Dus fijn voor die van jou dat ze op tijd geschoren worden. Eigenlijk zouden ze als kitten al zo goed getraind moeten zijn, dat ze een dagelijkse kam en borstelbeurt normaal vinden en aanvaarden. Zo niet, tja dan blijft er niets over dan scheren. Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.