Schinvelder Huuske
Schinvelder Huuske

Schinvelder Huuske

bVision Photography

Day of MonthWie sjoen ós Limburg is (4)
Het Schinvelder huuske (nu de Schinvelder Hoeve) is een carrévormige hoeve die door een gracht werd omgeven. Het was een adellijk huis en grootleen van Valkenburg. De oudste vermelding is uit 1385. Het huidige bakstenen huis omsluit samen met de voormalige stallen en wonig, de binnenhof. Het bakstenen huis is waarschijnlijk uit 1723. De met Naamse steen omlijste ramen en tussendorpels zijn typisch voor deze streek.

bVision Photography

De bijbehorende molen is 1965 bij de vernieuwing van de provinciale weg, botweg gesloopt door de provincie. Hiermee verdween een van de oudste stenen watermolens uit Nederland.
Momenteel is deze prachtige hoeve in gebruik als hotel en restaurant en je kunt hier, na een rondje Merkelbeek goed rusten.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 reacties

  1. Ziet er prachtig uit, zonde dat ik 1965 de molen gesloopt is. Maar ja dat deed men toen nog onder het motto weg met die oude zooi.Ik heb nog eens een expositie gezien met plannen en maquettes voor de Leidse binnenstad in de zestiger jaren. Al het oude weggesloopt en grote fly-overs over het centrum. Een totaal gestoorde wethouder, god hebbe zijn ziel en vooral zijn tekeningen en plannen hahahahahahha

  2. Limburg kan wel heel mooi zijn. Meestal zijn we alleen te druk als we in limburg zijn om daar echt van te genieten. Mooi plekje, kan ik zo af en toe in jouw hoeve blijven logeren.. want deze hoeve is toch van jou? 😉

    Love As Always
    Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.