Triumph TR3a

Triumph TR3a

bVision Photography

Day of MonthDe foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Di Mario van dimario.info. Het betreft een mooie cabrio en wel een Triumph TR3a of B uit waarschijnlijk eind vijftiger jaren. Een eigenzinnig autootje, herkenbaar aan de geanodiseerde aluminium grille met z’n “Dollar grijns”. Hierachter schuilt, meestal verchroomd, duidelijk zichtbaar de geleider voor een eventuele startslinger. Het was een sportwagen en hij werd geproduceerd bij Standard-Triumph in de United Kingdom. Met zijn tweeliter motor kon hij aardig uit de voeten en pak daarbij de eigenzinnige koplampen en je hebt het helemaal te pakken. Het was even zoeken naar het juiste type want er zat geen Nederlands kenteken bij…

bVision Photography

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Frank-103

  Ik vind dit een erg mooi autootje, maar wat betreft veiligheid denk ik dat een modernere auto veel beter scoort. Bij een scherpe bocht kan je bij deze auto al over de deur vallen!

 2. De Triumph is een echte Britse sportwagen, zo worden ze helaas niet meer gemaakt.
  Men zei altijd een karton onder de motor leggen, want een Britse motor lekt altijd. Hans

 3. Annette Barendregt

  Mooie auto. Elegant en gestroomlijnd. Ik zie me er al helemaal in rijden! Bloemenjurk, sjaal in mijn haar, mooie zonnebril en van die handschoentjes zonder vingers. Go with the flow dus!

 4. Annette Barendregt

  Mooie auto. Elegant en gestroomlijnd. Ik zie me er al helemaal in rijden! Bloemenjurk, sjaal in mijn haar, mooie zonnebril en van die handschoentjes zonder vinger. Go with the flow dus!

 5. Dat is weer een heel mooi karretje, daar zou ik bij goed weer nog wel eens een ritje mee willen maken.
  Di Mario heeft er blijkbaar een neusje voor, want achter de Triumph lijkt ook nog een heel aardige klassieker te staan.

 6. Het opvallende is dat bij deze een buitenspiegel aan het voorraam zit. Bij vrijwel allemaal zitten die spiegels op het spatbord gemonteerd. Op die manier zou je nog iets beter het jaartal kunnen achterhalen, maar mij lukte dat nog niet echt.

 7. Goede morgen Sjoerd, mij valt gelijk het metalen plaatje op, dat bewijst dat je lid van de ANWB/Wegenwacht bent. Tegenwoordig heb je daar een plastic kaartje van , maar dit is nog uit de oude doos.
  Fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: