Spanning in Klumme

Spanning in Klumme

Trafohuisjes bVision.nl

MeiHet trafohuis op in dit artikel is door mijzelf op de foto gezet, ik had geen tijd door de drukte deze week om research te doen naar de nog op de plank liggende trafohuisjes van andere blogger zoals Hand Bank en Di Mario. Maar ook deze worden verwerkt. Het ligt op een van de markantste plaatsen in Limburg. Vlakbij de mooie kerk en bovenaan de berg. Hoe je ook naar Klimmen wil, je moet altijd bergop. Of dat vanuit Hoensbroek, Voerendaal, Ransdaal of Valkenburg is je zal de berg op fietsen. De naam Klimmen is dan ook afgeleid van klumme, of wel klimmen… Een Trafohuis met een eigen parkeerplaats, wat wil je nog meer.

Trafohuisjes bVision.nl

De kerk naast de deur, aan de overkant een kroeg. Dat is puur genieten. Velen hebben hem al gezien, voornamelijk wielrenners die boven op de berg bij de kroeg even stoppen en een plaspauze inlassen, tot toeristen toe die vooral naar de schitterende Remigiuskerk, ook op een van de foto’s te zien, komen kijken. Klimmen is een echt kerkdorp en was vroeger een zelfstandige gemeente. Na de herindeling maakt het nu deel uit van de gemeente Voerendaal.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

  1. Wel een keurig kwadrant huisje, op de privรฉ parkeerplaats moet je niet te ver naar voren rijden, dan wordt het pas echt spannend.
    Rustig aan het plaatsen, niet onder hoogspanning gaan werken. Hans

  2. Goede morgen Sjoerd, het is bijna jammer, dat een trafohuisje geen bewoner heeft. Die zou daar van alle gemakken kunnen genieten ๐Ÿ™‚
    Fijne zondag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: