Oftewel a whole lot of smoke on Terrassia. Af en toe barbecueën vind ik wel leuk, maar op ons overdekte terras is dat met houtskool of gas niet te doen. Dus uiteindelijk na jaren wikken, toch maar een elektrische barbecue aangeschaft. Een echte Weber, en zoals het van een Limburger met Friese ouders was te verwachten, uiteraard ergens voor een prikkie. Nou ja, met korting zullen we maar zeggen. Twintig minuten op vol vermogen voorwarmen en dan de ribjes en de sate erop, poppetje gezien, dekseltje dicht jippie. Ik liep naar binnen om alvast wat stokbrood te snijden toen het terras enigsins vol met rook stond… Wat blijkt achteraf, de elektrische barbecue gedraagt zich als een echte. Het vet valt op de verwarmingsspiralen en verbrand daar uiteraard ook. Het resultaat was prima, en de smoke trok langzaam weg nadat ik de deur van het terras naar buiten had opengezet. Leermomentje zullen we maar zeggen… en u ziet ook nog eens een stukje van ons terras.
Smokey
click to see the pictures big
bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek
Ik heb even mijn buik vol van al die pensen, vleeslapjes enz.
Leuke uitvinding zo’n elektrisch stel. Hier heb ik er nog een gezien.
Ik zag hem laatst ook al ergens staan en lijkt mij heel mooi. Wij mogen hier in het appartement niet barbeknoeien op het terras vanwege rook etc voor de bovenburen. Begrijp nu dat dit voor ons dus ook de oplossing niet is. Mooi terras trouwens.
ja nee, dat is nieuwigheid, en gaandeweg lekker oefenen gaat en smaakt het vast en zeker ook steeds beter.
Dat is nog eens luxe. En voor een spotprijsje 🙂 Dat jullie er maar veel gebruik van mogen maken!
groetjes Kakel
Bbq-en is een kunst, die beheers ik niet zo dus wordt de bbq hier niet vaak gebruikt. Maar een elektrische hoef ik dus ook niet te halen, als ik jouw verhaal goed begrijp….,
Bij BBQen hoort eenmaal rook, hoe je het ook went of keert. Hans
Bbquen doe je toch buiten!!? Hihi, volgende keer maar gewoon de stoeltjes buiten zetten 🙂
Hoi Sjoerd, ik heb op Borkum misschien wel een trafohuisje gefotografeerd. Ik weet het niet zeker 😉 Wil jij de foto’s hebben? Graag even mailen alsjeblieft.
Mooi ding, maar ik houd het toch maar op de ouderwetse manier van barbecueën met houtskool. Ik vind het eigenlijk veel te mooi om zo af en toe eens wat met vuur te spelen. 🙂
Ik heb ergens in de nabije buurt mensen die ons regelmatig, met mooi weer, naar binnen jagen als hun ding (houtskool) staat te kwalmen. Youtube staat vol met filmpjes hoe het goed moet.
BBQ’en is een van die Hollandse gewoontes die totaal niet aan mij besteed is.
Het is uitgevonden in Amerika, niet hier…
Het zijn toch dingen waar je ff bij moet blijven, voor je het weet….. ziet het zwart.
Goede morgen Sjoerd ik kreeg mijn reactie niet geplaatst, geen idee wat er fout is.
En dan weer een uur poetsen om het kreng schoon te krijgen. Wij hebben ook een elektrische weber, dit jaar nog niet gebruikt.
Hier gewoon kolen op de BBQ. Alleen al het aansteken is een feestje.
Binnenkort komen we met z’n allen even bij jullie eten….
Dan kun je het uitvoerig testen.
Love As Always
di Mario
de volgende keer lukt het je wel….
als het maar lekker was, dat is het voornaamste
Dat is dus voor de eerste keer nog niet zo’n succes.
Maar jij gaat daar vast nog iets op bedenken.