Smokey
Smokey

Smokey

Day Of MonthOftewel a whole lot of smoke on Terrassia. Af en toe barbecueën vind ik wel leuk, maar op ons overdekte terras is dat met houtskool of gas niet te doen. Dus uiteindelijk na jaren wikken, toch maar een elektrische barbecue aangeschaft. Een echte Weber, en zoals het van een Limburger met Friese ouders was te verwachten, uiteraard ergens voor een prikkie. Nou ja, met korting zullen we maar zeggen. Twintig minuten op vol vermogen voorwarmen en dan de ribjes en de sate erop, poppetje gezien, dekseltje dicht jippie. Ik liep naar binnen om alvast wat stokbrood te snijden toen het terras enigsins vol met rook stond… Wat blijkt achteraf, de elektrische barbecue gedraagt zich als een echte. Het vet valt op de verwarmingsspiralen en verbrand daar uiteraard ook. Het resultaat was prima, en de smoke trok langzaam weg nadat ik de deur van het terras naar buiten had opengezet. Leermomentje zullen we maar zeggen… en u ziet ook nog eens een stukje van ons terras.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

  1. Ik zag hem laatst ook al ergens staan en lijkt mij heel mooi. Wij mogen hier in het appartement niet barbeknoeien op het terras vanwege rook etc voor de bovenburen. Begrijp nu dat dit voor ons dus ook de oplossing niet is. Mooi terras trouwens.

  2. Frank-103

    Bbq-en is een kunst, die beheers ik niet zo dus wordt de bbq hier niet vaak gebruikt. Maar een elektrische hoef ik dus ook niet te halen, als ik jouw verhaal goed begrijp….,

  3. Wieneke

    Hoi Sjoerd, ik heb op Borkum misschien wel een trafohuisje gefotografeerd. Ik weet het niet zeker 😉 Wil jij de foto’s hebben? Graag even mailen alsjeblieft.

  4. Ik heb ergens in de nabije buurt mensen die ons regelmatig, met mooi weer, naar binnen jagen als hun ding (houtskool) staat te kwalmen. Youtube staat vol met filmpjes hoe het goed moet.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.