De geur van graan – door Frank
De geur van graan – door Frank

De geur van graan – door Frank

Het is een geur uit mijn jeugd, de geur van vers gemaaid graan, wat voor graan moet je me niet vragen, daar heb geen verstand van. Afgelopen zaterdagmiddag waren we hier in de buurt lekker gaan wandelen. Met 29 graden was het vergeleken met een week eerder lekker koel te noemen. Eerst door het bos wat je hieronder in de verte ziet, daar in de schaduw was het heel aangenaam. Op een gegeven moment, al op de weg terug naar huis, komen we langs het veld hieronder, daar tegenover was een boer het graan aan het maaien. Het verspreidde een aangename geur, die me aan vroeger liet denken. Wij woonden toen in een buurt met veel boeren en veel graanvelden. Wat ik mis aan deze velden ten opzichte van vroeger, zijn de klaprozen en korenbloemen. Die mogen er niet meer tussen groeien tegenwoordig. Maar de geur was wel nog hetzelfde. Relatief gezien zijn dit maar kleine veldjes, ooit vlogen we over Oekraïne, op weg naar Maleisië. Het was toen nog vrede daar. De graanvelden, de velden met zonnebloemen of de mais, die we vanuit de lucht zagen, waren meerdere kilometers groot. De foto’s hieronder vind ik een vredig beeld hebben.

Bunde in het veld
Bunde in het veld2

16 Comments

  1. Het is een heerlijke rijke geur, en voor mij ook een geur van vroeger, ik ruik het in het noorden zelden. Dat die bloemen er niet meer tussen staan is toch wel heel jammer.

  2. Het allermooist vind ik wuivend graan, maar dan hebben we het niet over de geur:-)
    En in de herfst zijn de graanstoppels ook weer mooi! Hier moeten we het helaas met een enkel maisveld en vooral veel gras doen. Ruikt ook lekker.
    lieve groet

  3. Geuren brengen je vaak terug in het verleden, maar de geur van gemaaid graan, bij mij is dat geen herinnering, ik weet ook niet hoe het ruikt. In mijn hoofd is het een stoffige geur, maar dat zal wel niet kloppen. Gras, ja die geur ken ik wel maar graan. . . ik zal straks eens proberen te gaan ruiken als de oogst aan de gang is.
    Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.