Dagtochtje – door Frank
Dagtochtje – door Frank

Dagtochtje – door Frank

Als wij op vakantie zijn, meestal een Grieks eiland, dan gaan we vrijwel iedere dag iets doen, aan het strand of zwembad liggen is aan ons niet besteed. Als zo’n eiland niet al te groot is dan hebben we op het einde van de vakantie vrijwel alles wel gezien. We doen het wel altijd rustig aan, relaxt is het motto. Mochten we niet alles gezien hebben, dan hebben we een reden om terug te gaan.

Onlangs maakte mijn echtgenote de opmerking, waarom doen we dat thuis eigenlijk nooit, en dat is waar. We wonen in Limburg, één van de meest toeristische streken van Nederland, en we hebben zoveel daarvan nog niet gezien. Afgelopen zaterdag was het mooi weer en hebben we een dagtochtje gemaakt. Het hoef niet allemaal spectaculair te zijn, maar gewoon de boel leren kennen en bekijken. We zijn tussen de Maas en het Julianakanaal naar het noorden gereden. Langs dorpjes waarvan ik nog nooit gehoord had. Een mooi ritje langs de velden met soms uitzicht op de Maas. Uiteindelijk zijn we in de oude vestingstad Stevensweert aangekomen. Daar waren we nog nooit geweest, dus hebben we de toerist uit gehangen. We hebben de historische route gewandeld, langs oude huizen en straten met kinderkopjes. Over de oude (lees opnieuw aangelegde) wallen van de vesting gewandeld, en in de plaatselijke horeca nog wat gegeten. De terugreis zelf was met een half uurtje gepiept, best leuk zo’n dag.


De route zoals we gereden zijn, waarbij we door Schipperskerk kwamen, daar had ik nog nooit van gehoord, jij wel?

Hieronder wat foto’s van Stevensweert. Het kanon staat gericht op België, maar daar moeten de Belgen echt niets achter zoeken.

Stevensweert

stevensweert

17 Comments

 1. Geweldige foto’s van en een goed verhaal over een schitterend plaatsje waar ik de afgelopen maanden twee keer ben geweest en tegelijk de mogelijkheid heb aangegrepen om met de boot over de Maasplassen naar Thorn en Wessem en terug te varen. Een aanrader!

 2. Kijk Frank wat jij nu meegemaakt hebt in JOUW eigen Limburg, maken wij nu in Nederland mee. Sinds 9 juli OVERZOMEREN wij in ons tweede woonland waar de temperaturen wat aangenamer zijn dan nu in ons eerste woonland Spanje. Wij hebben dan ook het gevoel hier in Holland met vakantie te zijn en maken heel wat dagtochten met de MGF cabrio of met de trein. Trouwens mooie fotocompilatie van Stevensweert.
  Grtz Mara

 3. Prachtige fotocomplilaties heb je gemaakt! Ik heb veel gefietst langs deze route maar ben nog nooit in Stevensweert geweest. Dat had zeker de moeite waard geweest, zie ik hier. Zo zie je maar, de toerist uithangen in eigen land, loont!
  lieve groet
  Kakel

 4. Frank-103

  Ik ben in het buitenland op diverse eilanden geweest, maar nog nooit op Texel, terwijl de pont op een iets meer dan een half uur rijden bij me vandaan is. Nederland heeft best veel te bieden voor de toerist!

 5. Ja zo heb je dat vaak, thuis bezoek je weinig of geen toeristische attracties . Leuk dat jullie dat nu wel gedaan hebben, er is in je eigen omgeving zo veel te zien.
  Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.