Braaf – door Frank
Braaf – door Frank

Braaf – door Frank

Sinds een paar dagen heb ik Flo. Flo is een gratis app voor op je smartphone. Flo controleert je rijstijl middels de GPS in de smartphone en registreert hoe je accelereert, remt, de bocht om gaat, enzovoorts. De bedoeling is dat je leert om beter en wellicht milieuvriendelijker te gaan rijden. Nou dacht ik dat ik best wel braaf was, ik heb de app gestart en ben naar mijn werk gereden. Het resultaat: behalve dat ik me redelijk keurig aan de maximum snelheid houd, rem ik niet goed, ga ik te hard door de bocht en accelereer ik soms wat heftig, nou zeg! De bedoeling is nou dat ik ga proberen het beter te doen, zaterdag ga ik een wit hoedje, een knikkend hondje voor de hoedenplank en een visje voor achterop de auto kopen. Grijs ben ik al, daarmee voldoe ik dan helemaal aan het stereotype mens dat pleegt te rijden zoals het volgens Flo zou moeten. Een voordeel heb ik dan wel, voortaan rijd ik voorop in de file.

 

punten
route

12 Comments

  1. Toen ik die app vorige week voorbij zag komen. had zoals we vaker met appjes meteen zoiets van “laat ik eerst maar eens wat gebruikerservaringen afwachten.” Bedankt, Frank, ik weet bij deze genoeg. Dat wordt ‘m niet, 🙂

  2. Frank-103

    Dit soort informatie wordt door flo direct gedeeld met de plaatselijke gendarmes, met de leasemaatschappij (indien van toepassing) en de verzekeringsmaatschappij. Waar je 51 reed ipv 50 staat volgende week een flitskast en de brief van de verzekeraar dat je een onaanvaardbaar risico voor ze vormt is ook al op de post. Heel hachelijk!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.