Het spant in Tielt
Het spant in Tielt

Het spant in Tielt

Trafohuisjes bVision.nl

JuliFranky, van Suskeblogt schreef:
dag Sjoerd, deze namiddag was ik in Tielt en zag er dit trafohuis. Misschien past het in je zondagse log. Het bevindt zich in de Bedevaartstraat ter hoogte van 107.
En natuurlijk past dit in mijn wekelijkse log over trafohuisjes. Alle toegezonden huisjes worden daarin opgenomen. Zelfs twijfelgevallen waarvan de oorsprong niet helemaal duidelijk is.

Trafohuisjes bVision.nl

Het is een typisch voorbeeld hoe België omgaat met materiaal. Hier zou dat meteen worden afgebroken en er een ander huisje voor in de plaats komen. In België zijn de huisjes welke zorgden voor een bovengrondse voeding gewoon omgebouwd om de stroom via de grond te verzorgen. Nu moet gezegd worden dat wij er ook erg vroeg bij waren om alle investeringen in de bovengrondse voedingen af te schrijven en te vervangen. Waarschijnlijk zijn daarom de nutsvoorzieningen in Belgie ook goedkoper. Het principe is hetzelfde, dus waarom vervangen. Dat het bovenste gedeelte van het huisje niet meer wordt gebruikt is niet relevant.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

13 Comments

  1. Pingback: Trafo’s in Schleswig Holstein | Sjannesblog

  2. Frank-103

    Of ze in België nu meer historisch besef hebben of dat het ze gewoon niet kan schelen, het is zeker leuk om te zien, zo’n spannend huisje!

  3. Goede morgen Sjoerd, dit lijkt me een trafo flat, dat is geen huisje meer te noemen 😉
    Maar je hebt gelijk waarom afbreken als je het onderste stuk gewoon kunt gebruiken.
    Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.