De Mert va Gebrook
De Mert va Gebrook

De Mert va Gebrook

bVision Photography

Day Of MonthHet marktplein van Hoensbroek is geheel gemoderniseerd. Als onderdeel van de renovatie is er ook een meer dan manshoge ouderwetse waterpomp neergezet. Alleen de werking ervan is een beetje puzzelen. Als je op de blauwe knop aan de voorkant drukt komt er geen water uit. Lees ik later ergens dat je dat ding meer dan twee seconden moet vasthouden dan komt er genoeg water uit om een drinkglas te vullen. De hefboom werkt ook, maar gaat heel zwaar, er komt dan een grote hoeveelheid water uit. Hij gaat zo zwaar om te voorkomen dat die uit eigen beweging water gaat pompen. Als niemand wat doet, zoals in de nachtelijke uren, komt er om de zoveel tijd een straal water uit om besmetting van het drinkwater te voorkomen. Het ziet er ook nog een mooi uit, is mijn idee. Overigens is het oppervlak van de koperen waterpomp, het kader van de foto’s.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, ik zie geen blauwe knop, dus mijn glaasje zal leeg blijven daar. Maar het is een mooie combi tussen nuttig en kunst geworden. Je foto’s zijn ook mooi, heb je het kader als kleur van de pomp gevuld, of als patroon van de pomp?
    Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: