Slakken
Slakken

Slakken

Day Of MonthDeze kameraad kwam ik afgelopen week tegen bij mijn ronde over een stukje verlaten spoorterrein. In Limburg vind je ze nog veel, deze zogenaamde wijngaardslakken, de grootste landslak in Nederland. Een echte delicatesse. Als je de plaatsen weet waar ze voorkomen heb je zo een maaltje bij elkaar. Het is een delicatesse in de Franse keuken, maar de Italianen weten ze ook wel te waarderen. Zowel mijn dochter alsook ik vinden ze heerlijk, lekker klaargemaakt in een heerlijke kruidenboter. De slak op de foto had geluk, ik heb hem met rust gelaten. Buiten dat het er maar ene was die ik zag, zijn ze in Nederland beschermd door de flora- en faunawet, de slak mag niet worden verzameld. Dat betekent dat ook de (lege) huisjes niet mogen worden geraapt. Het exemplaar op de foto was al aardig volwassen, het huisje had een doorsnede van ca 4 cm.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Dat wist ik niet dat ze beschermt zijn, heb er heel wat het lootje laten leggen in de tuin. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  2. Ha een vakantieslak! (Ik zie ze alleen op vakantie want in het noorden zitten ze niet.) Ik heb nog nooit een slak gegeten en ben ook niet van plan dat te gaan doen tenzij ik dreig te verhongeren.

  3. Goede morgen Sjoerd, hier heb ik ze nog nooit gezien zulke grote jongens. Ik eet ze dus ook niet, vroeger als kind verzamelde je ‘kreukels’ (zeeslakken) die at je thuis dan op met een kromme speld moest je dan de gekookte slakken uit hun huisje pulken, maar erg lekker heb ik die ook nooit gevonden.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: