Pizza….
Pizza….

Pizza….

bVision Photography

Day Of Month
Mijn grote liefde voor het maken van een pizza is ontstaan door mijn werk als uithulp in een pizzeria annex Italiaans restaurant. De overburen zijn tig jaar geleden met een pizzeria begonnen en bij de bouw van het interieur heb ik wat hand en spandiensten verleend, naast mijn gewone baan. Ik heb daar een goede kennis aan overgehouden, Donato, die daar werkte als pizza-kok. In de weekenden kwam het wel eens voor dat ze de drukte niet aankonden en dan een telefoontje pleegde of ik kon helpen. Na afloop werd er een pizza gemaakt voor het personeel, Donato wist precies wat ik wilde, hot, nee superhot. Ik betwijfel of er ooit een gast is geweest die een pizza daar met pepers heter heeft gegeten. Thuis mag ik dat niet, de pepertjes zijn alleen voor mezelf want anders heb ik de hele familie op mijn dak. Maar mijn pizza’s lusten ze allemaal… Wat je hier op de foto ziet is de (plaat)pizza voor en nadat hij de oven ingaat. Morgen maak ik een nieuw exemplaar, ik heb er nu al zin in…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Oh dat is zo heerlijk, maar dan heb ik wel een vraag, hoe maak jij de bodem! Ik heb het altijd gedaan met gewoon broodmix/deeg, wit…. maar misschien heb jij het ultieme recept voor de bodem 😉

    X

  2. Frank-103

    Een hete pizza hoeft voor mij ook niet, maar een hawai of shoarma, heerlijk! Geweldig dat je dit zelf kunt maken in de oven, wij bestellen ze bij de NY pizza.

  3. Goede morgen Sjoerd, ik maakte vroeger zelf wel eens een pizza, maar de laatste jaren niet meer. Deze ziet er wel smakelijk uit, maar zo vroeg op de dag moet ik toch nog geen pizza voor mijn neus.
    Fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.