Henkenshage – door Frank
Henkenshage – door Frank

Henkenshage – door Frank

We gingen naar de expositie van mijn broer, hij exposeert in de tuin voor het gemeentehuis in het centrum van Sint Oedenrode met zijn foto’s waarop weer bijpassende gedichten staan van een bevriende dichter. Foto’s en poëzie ofwel foëzie. De expositie is al een paar keer verlengd, en is nu nog tot eind augustus te bezichtigen. En zo kwamen we tijdens de wandeling te praten over Sint Oedenrode (Rooi in de volksmond) en over eventuele andere bezienswaardigheden daar. Mijn broer wist te vertellen dat ze nog een kasteel hadden. Kasteel Henkenshage, waar ik nog nooit van gehoord had. En dan ben ik toch niet zo heel ver daar vandaan opgegroeid. Na het bekijken van de expositie zijn we naar het kasteel gewandeld, dat is maar een paar honderd meter verderop. Een mooi kasteeltje, dat wel, maar met een naar mijn gevoel hoog “Efteling gehalte”. Ik kon me namelijk niet voorstellen dat dit vroeger een belegering zou hebben kunnen doorstaan. Volgens mijn broer was het toch heel oud, maar hij kon me niet echt overtuigen. Na er om heen gewandeld te zijn kwamen we op het laatst bij de poort, waar een bord hing over de geschiedenis.
De onderstaande foto’s heb ik met de Iphone gemaakt, en met “Snapseed” een beetje bijgewerkt, waardoor het iets van een sprookje weg heeft.

13 Comments

  1. Mooie foto’s van een mooi kasteel. Maar ik had ook graag een opname gezien van het werk van je broer. Ik zet zelf ook gedichten op foto’s, nou ja meestal op bewerkte foto’s, maar dat komt deels op hetzelfde neer.
    Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: