Toyota Celica LT
Toyota Celica LT

Toyota Celica LT

bVision Photography

Day Of MonthSoms krijg je een cadeau, zoals deze foto’s van een van de voor mij mooiste auto’s die ooit gemaakt zijn. De een vindt het absoluut niets en de ander droomt er bij weg. De foto’s zijn gemaakt door John, van Red-Star, haha, dat is die boomlange kerel waarvan je alleen de schaduw ziet op de laatste foto. Deze duo-tone Toyota Celica LT is echt schitterend voor een auto van 40 jaar oud. Een echt pronkstuk met voor mij een stukje historie. Zeer terecht krijgt deze een plaats in de virtuele garage van me. Een ereplaats zelfs. Een auto met 10e graad…

bVision Photography

Een collega judoka op de sportclub van Ben Mesters had destijds deze auto in zijn bezit en was daar ontzettend trots op. Op een vrijdagavond verkondigde hij dat de Celica was ingeruild voor een nieuwere versie. Ik begreep niet hoe je een auto waar je helemaal verliefd op was kon inruilen voor een andere, wellicht modernere, maar zeker niet mooiere sportwagen. Je ziet het er niet aan af, maar dit was een echt scheurijzer. Niet van de weg te krijgen en met uiteraard de kwaliteit van een Toyota. Heel veel was geleend van de Toyota Carina, maar ondanks dat was het een fabuleuze rijauto. Ik ruil er mijn MG niet op in, maar als ik moest kiezen tussen een golf uit die tijd en deze Celica wist ik het wel. De auto werd overigens ook verkocht als ST, met wat meer vermogen. Met de in Nederland niet verkrijgbare tweeliter versie werden er ook rally’s gereden.

bVision Photography

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Ik had hem al bij John gezien natuurlijk, hier zie ik meer volgens mij, en wat is hij prachtig! Ik denk niet dat 1 van mijn ooms deze heeft gehad, maar iets wat erop lijkt qua uitvoering, al vind ik wel, dat je merken vroeger sneller van elkaar kon scheiden dan nu.

  Overigens, kwam ik gisteren bij Dennis op zijn blog, denk niet dat jij hem al kent, maar die heeft ook iets heeeeeeeel erg gaafs mee gemaakt en foto’s en zijn onverwachte trip dus gefilmd.. in wat? Kijk zelf maar: http://www.dennisenzo.nl/2015/08/hey-there-beauty.html

  X

 2. Niet alleen nu komt hij bekent voor, door John.
  Maar ik had een collega die helemaal gek was van deze auto.
  Na een avondje stappen, te veel gedronken zei een goede vriend ik rij wel.
  Hij achter in en daar kwam de drank er uit, maar het raampje.
  Sinds dien was hij genezen en dronk nooit meer als hij zijn auto mee had. Hans

 3. Machtig mooi weer, zo’n oude Toyota.
  Een vriend van ons had er één in de jaren tachtig, snel dat ‘ie was.
  We rijden nu zelf in een Toyota. Een Prius … iets héél anders maar ook fijn 😉

 4. Dat is weer een prima keuze, Sjoerd.
  In 1988 heb ik op het punt gestaan om zo’n prachtwagen te kopen, maar omdat er nog wel het e.e.a. aan moest gebeuren, durfde ik het uiteindelijk na lang wikken en wegen niet aan. In plaats daarvan heb ik toen een Toyota Corolla Liftback gekocht, waar ik jarenlang met plezier in heb gereden.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.