De Trabi op herhaling
De Trabi op herhaling

De Trabi op herhaling

bVision Photography

Day Of MonthSommige autos verdienen een plekje in de geschiedenis van de autowereld. Deze trabi, zoals de Oost Duitsers de wagen destijds lieflijk noemden, is er ene van. Dit Mooie exemplaar werd door Frank gespot ergens bij een supermarkt bij hem in de buurt. Het is een Trabant P601 S. Niet de mooiste auto in die tijd maar wel in de DDR. Dat was tevens zijn zwakke punt. Met het slopen van de muur was het ook het einde voor de VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau. De stad waar deze auto werd gebouwd

bVision Photography

Door de val van de muur kon in ene keer iedereen de auto kopen die hij wilde rijden. Een grote move van tweedehands auto vond plaats richting DDR. Het statussymbool van destijds was helemaal uit. Tegenwoordig doet men weer alle mogelijke moeite om de Trabi in ere te herstellen.

bVision Photography

Ik weet nog dat kennissen van ons in Oost-Duitsland trots waren om met deze auto te mogen rijden. Hij was arts en kreeg daardoor sneller een nieuwe Trabant toegwezen. Ja u leest het goed, voor de auto was een wachtlijst en niet iedereen mocht daar auto rijden. De foto’s spreken verder voor zich. Het is een mooi exemplaar wat Frank op de foto heeft gezet. Wellicht wijdt ik ooit eens een epos aan deze auto. Ik heb er leuke ervaringen mee. Ze dachten er destijds mijn Mini Special mee te kunnen verslaan…

click to see the pictures big

bVision Photography

17 Comments

  1. In 1985 ben ik op vakantie in Polen geweest, toen reden er heel wat meer rond.
    Als ze pech hadden kwam het gereedschap voor de dag en ook hulp van andere en in no time reed de Trabi weer. Hans

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.